Antena 3 CNN Actualitate Falimentarea unui patrimoniu național, de 60 de milioane de euro: IPRS Băneasa

Falimentarea unui patrimoniu național, de 60 de milioane de euro: IPRS Băneasa

Falimentarea unui patrimoniu național, de 60 de milioane de euro: IPRS Băneasa
23 Mar 2016   •   23:54

IPRS Băneasa, ”creierul” industriei electronice, una din cele mai mari fabrici din țară, a ajuns o pleașcă imobiliară. Cea mai mare fabrică de piese electronice a fost falimentată premeditat, potrivit unei anchete difuzate miercuri, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Înființată în anul 1962, fabrica se întindea pe o suprafață de 14 hectare și producea piese electronice.

În anul 2003, fabrica a fost adjudecată de sirianul Omar Hayssam, cel care a pus mâna pe o comoară națională cu o istorie extrem de interesantă.

Întreaga fabrică, de 14 hectare, a fost vândută la un preț de apartament. Mai exact, este vorba despre un plocon de zeci de milioane de euro pentru Omar Hayssam.

Sirianul avea uși deschise la Traian Băsescu, pe vremea când acesta era președinte. După episodul răpirii jurnaliștilor răpiri în Irak, Omar s-a trezit cu mai multe dosare penale și și-a pierdut o parte din avere. Aparent. Pentru că, în realitatea, nu a pierdut mare lucru. Ulterior, Omar Hayssam a fost arestat, dar a reușit să fugă în Siria.

În tot acest timp, însă dosarul IPRS Băneasa stă în sertarul DNA.

În luna martie, fabrica a intrat în insolvență și tot ce a fost în ea s-a vândut la un preț de nimic. Poliția și Parchetul au asistat la asta, fără să ridice un deget. IPRS Băneasa s-a întors la stat, dar mulsă de bunuri.

Informațiile au fost prezentate miercuri, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.
 

×
Subiecte în articol: Omar Hayssam Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close