Antena 3 CNN Actualitate Fals călugăr, înarmat cu două cuţite, reţinut de poliţişti în zona Dealului Patriarhiei. Predica sfârşitul lumii

Fals călugăr, înarmat cu două cuţite, reţinut de poliţişti în zona Dealului Patriarhiei. Predica sfârşitul lumii

Fals călugăr, înarmat cu două cuţite, reţinut de poliţişti în zona Dealului Patriarhiei. Predica sfârşitul lumii
25 Oct 2011   •   15:34

Un fals călugăr, înarmat cu două pumnale, a fost reţinut luni seară de o patrulă a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti în zona Dealului Patriarhiei, informează Agerpres. În această perioadă, în zona respectivă se desfăşoară manifestările dedicate sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou.
   
Opatrulă a Poliţiei Călare care participa la o acţiune de combatere a comerţului ilegal în zona Dealului Mitropoliei a fost sesizată de un reprezentant al Patriarhiei că printre clericii veniţi la manifestare se amestecase şi un fals călugăr.

Bărbatul a fost surprins de patrula călare în timp ce vorbea cu o enoriaşă, în dreptul unui cort în care mai mulţi călugări vindeau obiecte de cult. Falsul călugăr predica sfârşitul lumii în momentul în care agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti şi reprezentanţii Patriarhiei l-au depistat. Atunci când i s-au cerut detalii despre activitatea sa, bărbatul - costumat în veşminte preoţeşti - a devenit recalcitrant.
   
"La solicitarea de legitimare a poliţiştilor locali bărbatul s-a prefăcut că îşi caută cartea de identitate, moment în care, la şold, a sclipit lama unui cuţit. În acel moment, agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti l-au imobilizat pe falsul călugăr şi au descoperit într-o teacă, ataşată la curea, o armă albă de 12 centimetri. Bărbatul a devenit şi mai neliniştit în momentul în care agenţii locali l-au anunţat că trebuie să fie percheziţionat: a cerut să fie dus din faţa mulţimii de credincioşi care se mira cum de un cleric are cuţite sub sutană. Falsului călugăr i s-au pus cătuşele, iar surpriza a fost că veşmântul negru preoţesc era dublat de o haină de piele pe sub care era pus un ham special, de-a curmezişul pieptului, în care ţinea un pumnal cu lama de 7 centimetri", se arată în comunicat.
   
Falsul călugăr a fost predat de agenţii locali Secţiei 10 de poliţie, cercetările fiind continuate de poliţişti.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close