Antena 3 CNN Actualitate Familia românului care riscă pedeapsa cu moartea în Malaezia, convinsă că acesta nu e traficant

Familia românului care riscă pedeapsa cu moartea în Malaezia, convinsă că acesta nu e traficant

Familia românului care riscă pedeapsa cu moartea în Malaezia, convinsă că acesta nu e traficant
Sursa foto: Foto: blogs.cornell.edu
de N.B.    |    23 Dec 2011   •   21:28

Familia românului care riscă moartea în Malaezia pentru trafic de droguri refuză să creadă ca bărbatul este un traficant. Fraţii săi, care au vorbit în exclusivitate cu reporterii Observatorului spun că, cel mai probabil, a fost forţat să transporte narcoticele. Se gândesc acum la ce e mai rău, mai ales că nu-şi permit să angajeze un avocat. 

Din orfelinat, în închisoare. Pare un clişeu pentru mulţi dintre cei abandonaţi în centrele de plasament. Povestea tânărului care riscă moartea în Malaezia ar putea avea însă un final tragic.

În 1995, familia nu şi-a mai permis să-l crească pe tânăr şi pe fraţii lui. Pentru cinci dintre ei, centrul de plasament de la Găvojdia a devenit casă. Apoi, soarta le-a dat o nouă lovitură. La scurt timp după ce i-a lăsat în grija statului, tatăl lor s-a stins. Mama şi-a refăcut viaţa, iar fraţii au rămas în orfelinat. Nu au abandonat însă lupta. În 2005, tânărul a plecat din centrul de plasament şi a încercat să-şi găsească un rost.

Fraţii tânărului nu mai ştiau nimic de soarta lui de câteva luni. La începutul lui octombrie, au primit un telefon de la Ambasada României din Malaezia. Fratele lor fusese reţinut pe aeroportul din Kuala Lumpur, după ce autorităţile au găsit în bagajele lui cinci kilograme de stupefiante.

Familia tânărului speră ca statul să poată interveni în cazul tânăruluui. În Malaezia pedeapsa pentru trafic de stupfiante este MOARTEA, iar ei nu-şi permit să plătească un avocat.  Dacă va fi găsit vinovat, fratele lor va fi executat. Până acolo însă, îl aşteaptă câţiva ani de procese. Mai ales că în acest moment, poliţia din Malaezia încearcă să facă analiza chimică a drogurilor găsite asupra românului.

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close