Antena 3 CNN Actualitate Familie despăgubită în timp record după cutremurele din Gorj | Sigur Acasă, o campanie Antena 3 CNN

Familie despăgubită în timp record după cutremurele din Gorj | Sigur Acasă, o campanie Antena 3 CNN

Cutremurele din ultima lună au afectat peste 500 de clădiri din Gorj. Printre ele se numără şi casa unei familii care a părăsit recent Capitala ca să locuiască în provincie. Oamenii s-au trezit peste noapte cu bucăţi desprinse din tavan şi cu baia distrusă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Mar 2023   •   10:12

Norocul lor a fost poliţa de asigurare obligatorie pentru dezastre pe care au semnat-o când s-au mutat în casă nouă, iar despăgubirea a venit nesperat de repede. Un nou episod din campania Antena 3 CNN - Sigur Acasă.

Această familie a locuit trei ani în București, iar în ianuarie 2021 a decis să se mute în Gorj.

Cei doi soți și-au asigurat casa cu o poliță obligatorie împotriva dezastrelor, dar nu s-au gândit că o vor folosi atât de repede.

Știau că în această zonă seismele sunt rare, până în urmă cu o lună când pământul s-a cutremurat de sute de ori.

"Baia de la etajul casei a fost afectată de cutremurele care au avut loc în luna februarie. Plăcile de faianță s-au desprins și au picat", a spus Ana Cinteză păgubit.

Citeşte şi: Trucurile la care apelează o mulțime de șoferi români pentru prețuri mai mici la RCA

Asigurarea s-a dovedit cea mi bună decizia atunci când și-au cumpărat casa. Fără ea, toate reparațiile ar fi trebuit să le plătească din buzunar.

Cei aflați în situația lor trebuie să știe că de la încheierea asigurării până la obținerea banilor necesari renovării unei case afectate de cutremur sunt doar câțiva pași simpli.

"Dacă ai fost afectat de inundație sau alunecare de teren, mergi la primărie și solicită o adeverința din care să rezulte tot ce s-a întâmplat.

Dacă ai fost afectat de cutremur, nu este nevoie să mergi nicăieri. Sună la asigurător să trimită un constatator care să vadă ce pagube ai suferit.

Cu cât actele sunt trimise mai repede, cu atât și asigurătorul plătește mai repede", a declarat Irinel Dinu, șef departament daune PAID.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close