Antena 3 CNN Actualitate O familie din Kiev a venit în România pentru a-și salva copilul bolnav de cancer

O familie din Kiev a venit în România pentru a-și salva copilul bolnav de cancer

Dramele familiilor care fug de războiului din Ucraina sunt incredibile. O familie din Kiev, cu 3 copii, cel mai mic dintre ei bolnav de cancer, a venit în România pentru că în ţara lor nu mai puteau avea grijă de sănătatea celui mic.

O familie din Kiev a venit în România pentru a-și salva copilul bolnav de cancer
Sursa foto: Antena 3
de Cătălin Onofrei    |    04 Mar 2022   •   12:57

O familie compusă din 6 persoane a fost găzduită de colegul nostru de la Botoşani, iar în Bucureşti, ajutorul le-a venit din partea altor colegi ai noştri, care le-au găsit un loc să stea. Astazi băieţelul va merge la spital pentru consult de specialitate. 

”Am fost sunaţi din Republica Moldova, mergem după un copil bolnav de cancer, cu mama sa care trebuie să ajungă urgent la spital” a povestit un voluntar.

Voluntarii de la Asociaţia Grup Civic de la vama Stănca-Costeşti, se ocupă şi de refugiaţii din Republica Moldova. Cozile de maşini se întind pe mulţi kilometri, iar ei duc permanent pachete cu mâncare, sandwichuri, pamperşi, pături, haine, apă şi medicamente.

După ce au descărcat maşina, au plecat în căutarea familiei cu copilul bolnav.

Igor şi Irina sunt din Kiev, au 3 copii, iar celui mai mic dintre ei, în vârstă de numai 2 ani, i-a fost extirpată o tumoră şi are nevoie de tratament. Au plecat din oraşul natal pentru că nu mai putea fi tratat într-un oraş în care viaţa arârnă de un fir de păr.

Corespondentul Antena 3 la Suceava, Cătălin Onofrei, a luat familia la el acasă până seara, când cei 6 au fost nevoiţi să plece spre Bucureşti, unde erau aşteptaţi pentru a primi ajutor.

”Unul dintre copiii noştri, cel mai mic, a avut cancer şi noi luptăm pentru sănătatea lui de 2 ani.

Trebuia să îi facem o analiză tomograf în ziua în care ne-am mutat din Kiev. Am înţeles că era imposibil să se facă acea scanare în Ucraina în acel moment ca atare am decis să lăsăm Ucraina şi să încercăm să mergem în alte ţări unde să putem primi ajutor cu privire la situaţia lui de sănătate” ne-a povestit Irina, mama copiilor.

Igor, tatăl copiilor, şi-ar fi dorit să rămână în Ucraina să lupte, îşi iubeşte ţara şi compatrioţii, dar este nevoit să aibă grijă de familia lui.

După ce s-au relaxat câteva ore, au plecat aseară spre Bucureşti. Deocamdată sunt în tabăra de refugiaţi de la Brăneşti, iar de acolo vor merge la Bucureşti.

×
Subiecte în articol: Kiev refugiati București
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close