Antena 3 CNN Actualitate "Doar în România poți vedea așa ceva!". Cum a tăiat o familie din Târgu Jiu porcul în mijlocul străzii

"Doar în România poți vedea așa ceva!". Cum a tăiat o familie din Târgu Jiu porcul în mijlocul străzii

O familie din Târgu Jiu a decis să-și sacrifice porcul chiar în mijlocul străzii, în văzul trecătorilor. Totul a fost surprinse de cineva care trecea prin zonă, iar persoana a postat imaginile pe internet.„Azi dimineaţă pe o stradă din Târgu Jiu. Doar în România poţi vedea aşa ceva“, a scris internautul pe Facebook.

"Doar în România poți vedea așa ceva!". Cum a tăiat o familie din Târgu Jiu porcul în mijlocul străzii
de Gabriel Dano    |    09 Dec 2021   •   16:50

Incidentul a avut loc pe strada Lainici, din Târgu Jiu. Acest "eveniment" a ajuns și în atenția poliţiştilor care s-au deplasat la fața locului și i-au amendat pe cei care au sacrificat porcul în acest mod cu 200 de lei, conform unei hotărâri de consiliu local privind modul de gospodărire a localităţii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, Robert Spânu, a declarat că obligaţia de a interveni aparţine în primul rând Poliţiei.

„Poliţia trebuie să intervină dacă s-a întâmplat pe domeniul public. Dacă stă la casă şi sacrifică porcul din gospodărie, nu este vreun pericol din punct de vedere sanitar-veterinar. Din punctul nostru de vedere, familia trebuie spă efectueze analiza la carnea rezultată. Vorbim aici de examenul trichineloscopic. Este posibil ca acel porc să fie infectat cu trichineloză şi să producă o boală gravă boală la oameni, care poate duce chiar până la moarte“, a spus acesta, potrivit Adevărul.

×
Subiecte în articol: porc
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close