Antena 3 CNN Actualitate O familie din Ucraina, la mănăstirea de la Sihăstria: ”M-am rugat pentru Putin”

O familie din Ucraina, la mănăstirea de la Sihăstria: ”M-am rugat pentru Putin”

O familie din Ucraina și-a găsit adăpost în mănăstirea de călugări Sihăstria, trăind printre ei până când, într-o zi, se va putea întoarce acasă. Irina a venit din Harkiv împreună cu cea mai bună prietenă, cu copiii lor, și cu soacra.

O familie din Ucraina, la mănăstirea de la Sihăstria: ”M-am rugat pentru Putin”
Sursa foto: BBC
de Andreea Cigolea    |    29 Mar 2022   •   11:52

La Sihăstria se roagă pentru Putin și a încetat să îl urască.

”Sunt sigură că mănăstirea ne-a ales pe noi. Dumnezeu ne-a ales. Dumnezeu ne-a adus aici ca să ne protejeze”, spune Irina, într-un interviu la BBC.

Irina a fost profesor de limba engleză în Harkiv. Din cauza războiului, și-a părăsit țara împreună cu copiii, cu cea mai bună prietenă, care și-a adus și ea copiii săi, precum și cu soacra.

”Îmi place jobul meu, îmi plac elevii mei și dacă mă văd aș vrea să le spun: Bună! Nu vă faceți griji! Totul va fi bine. Vom învinge”.

Îi e greu să vorbească despre bebelușul ei, Hordiy. Nu se poate uita când soțul îi vorbeștee puștiului, pentru că plânge tot timpul. E trist că nu își poate îmbrățișa, nu își poate săruta copilul.

Suferința îi e oarecum alinată pentru că bebelușul nu înțelege întreaga situație și este un băiețel fericit.

Când âi e foarte greu și foarte dor de casă, Irina merge în mașină. Paharul din care a băut soțul ei înainte de război și mirosul îi aduce aminte de viața ei dinainte de a fi plecat de acasă.

”M-am rugat pentru Putin. Îmi doresc să înceteze să ne omoare copiii în Ucraina”

Uneori vin aici (în mașină - n.r.) doar ca să miros. E mirosul soțului meu, mirosul casei mele”, spune Irina.

Irina, copiii, prietena și soacra sa se roagă în mănăstirea Sihăstria alături de toți cei care vin în biserică. Se roagă pentru Ucraina și pentru terminarea războiului.

”Ne rugăm pentru Ucraina, ne rugăm pentru familiile noastre, pentru soții noștri. Doar aici, la mănăstire, am încetat să urăsc. Duminica trecută chiar m-am rugat pentru Putin. M-am rugat să devină înțelept. Îmi doresc să înceteze să ne omoare copiii în Ucraina”, mai spune Irina.

Speranța e cea care o face să meargă mai departe în fiecare zi.

”În fiecare zi sper că poate mâine se va opri războiul și ne vom întoarce acasă. Poate poimâine se va opri. Dar cu adevărat, am încetat să mai credem că se va opri curând”, mărturisește Irina.

VIDEO AICI.

×
Subiecte în articol: manastire Sihăstria Război Ucraina
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close