Antena 3 CNN Actualitate Familia lui Vlad Pascu, o nouă manevră pentru a-l scăpa de închisoare pe autorul tragediei de la 2 Mai

Familia lui Vlad Pascu, o nouă manevră pentru a-l scăpa de închisoare pe autorul tragediei de la 2 Mai

Familia lui Vlad Pascu, tânărul drogat care a omorât cu maşina doi studenți în Vama Veche, mai face o încercare de a-şi scăpa fiul de pedeapsa cu închisoarea. 

de Cătălina Buzoianu    |    27 Ian 2024   •   15:55

Este vorba despre o adresă de mediere pe care avocații familiei Pascu au trimis-o către membrii familiilor rămase fără cei dragi în urma tragediei de la 2 Mai și către avocații acestora. 

Ei își doresc o așa-zisă mediere, arătând în felul acesta grija față de victimele acestei tragedii. 

Avocatul familiilor celor morți în tragedia de la 2 Mai spune însă că nu este, de fapt, decât o încercare de a-și micșora pedeapsa și nimic mai mult. 

În spatele adresei de mediere, susține avocatul Adrian Cuculis, nu este altceva decât o încercare meschină și parşivă de a arăta judecătorilor că Pascu a încercat diminuarea consecințelor infracțiunii. 

În consecință, avocatul a anunțat că a fost refuzată această încercare de mediere de către toți cei implicați, pentru că, în spate se ascunde, de fapt, o cu totul altă intenție din partea familiei Pascu. 

Pe Vlad Pascu îl așteaptă până la 20 de ani de închisoare pentru tragedia la 2 Mai, din luna august, atunci când, drogat fiind, s-a urcat la volan, a intrat într-un grup de tineri, iar pe doi dintre ei i-au ucis pe loc. 

Ulterior a fugit de la locul faptei și în timpul anchetei au ieșit la iveală o serie de nereguli și greșeli făcute de polițiști, care, dacă nu ar fi fost făcute, această tragedie ar fi putut fi evitată. 

După această tragedie, ministrul de Interne Cătălin Predoiu a anunțat că va fi reorganizat Inspectoratul Județean, însă după ce a fost adus un alt șef la IPJ, acesta se pare că a luat o serie de măsuri care nu sunt pe placul polițiștilor din Constanța și spun că nu sunt normale. 

Mai exact, li se impune un alt program de lucru, în condițiile în care ei sunt oricum cu efective extrem de reduse și un program despre care ei spun că nu face altceva decât să-i obosească și mai tare, iar ei nu se pot reface pentru a reveni ulterior pe teren și pentru a putea munci la capacitate maximă.

Tocmai de aceea, 400 de polițiști au anunțat că vor participa la un protest ce va avea loc în fața IPJ Constanța săptămâna viitoare, mai exact pe 31 ianuarie, în intervalul orar 12-16.

×
Subiecte în articol: Vlad Pascu 2 Mai accident 2 mai mediere
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close