Antena 3 CNN Actualitate Fântâni secate în Bistriţa-Năsăud. Pompierii au umplut fântânile a nouă localităţi din judeţ

Fântâni secate în Bistriţa-Năsăud. Pompierii au umplut fântânile a nouă localităţi din judeţ

Fântâni secate în Bistriţa-Năsăud. Pompierii au umplut fântânile a nouă localităţi din judeţ
Sursa foto: Foto: desteptarea.ro
02 Dec 2011   •   16:39

Seceta face ravagii în Bistriţa-Năsăud. Peste 50 de familii din nouă localităţi ale judeţului au rămas fără apă potabilă după ce fântânile acestora au secat.

Potrivit unui raport al Prefecturii Bistriţa-Năsăud, au rămas fără apă în fântâni localnici din Blăjenii de Sus, Figa, Salva, Beclean, Bistriţa, Coldău, Slătiniţa, Sâniacob şi Agrişu de Sus. Aceştia au cerut ajutorul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) pentru a le fi adusă apă cu cisternele, informează Mediafax.

Cele mai multe familii afectate de lipsa apei sunt din Blăjenii de Sus, respectiv 12, care au primit, până acum, 54 de metri cubi de apă. La alte nouă familii din Figa, pompierii au adus 45 de metri cubi de apă, iar la o familie din Sâniacob a fost transportată până în prezent cantitatea de 27 de metri cubi de apă.
   
În celelalte localităţi, au fost duşi între trei şi 18 metri cubi de apă, unele cereri fiind în curs de soluţionare.

Alimentarea fantânilor cu apă adusă de echipajele ISU nu este o soluţie.

"Problema este că familiile afectate de secetă le cer pompierilor să pună apa în fântânile secate şi aceasta este absorbită de pământ. Aşa se face că rămân imediat fără apă. Trebuie să vedem cum rezolvăm această situaţie fiindcă vin sărbătorile şi oamenii au cu atât mai mult nevoie de apă", a declarat prefectul de Bistriţa-Năsăud, Cristian Florian.

În Bistriţa-Năsăud nu a mai plouat din luna august, lipsa apei simţindu-se mai ales în localităţile care nu sunt racordate la reţeaua de apă sau în zonele limitrofe din oraşe, care nu sunt racordate la reţeaua de apă şi canalizare.

×
Subiecte în articol: seceta pompieri judet
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close