Antena 3 CNN Actualitate Fantoma unei tinere care s-a sinucis în pădurea de lângă oraş, mit sau realitate?

Fantoma unei tinere care s-a sinucis în pădurea de lângă oraş, mit sau realitate?

Fantoma unei tinere care s-a sinucis în pădurea de lângă oraş, mit sau realitate?
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Mar 2013   •   10:35

Probabil aţi auzit cu toţii că, după lăsarea serii, apare o salvare din care coboară doi mascaţi care răpesc copii. Sau că, dacă intri în pădurea de lângă oraş, te vei întâlni cu fantoma unei tinere care s-a sinucis acum căteva sute de ani! Sau că, dacă minţiţi pe podul din Centrul Vechi din Sibiu, acesta se va prăbuşi. Sunt fraze pe care le-aţi auzit de multe ori, poveşti înfricoşătoare care v-au dat sau încă vă dau fiori.

Vă vom reaminti câteva dintre legendele urbane, să vedem dacă în spatele lor se ascund adevaruri sau doar poveşti născute de mintea oamenilor.

În cimitirul Viişoara din Ploieşti există un monument funerar unic. Este vorba despre un obelisc în formă de organ sexual masculin care a fost ridicat acum mai bine de 100 de ani. În jurul ciudatului monument, cioplit în granit roz, s-au ţesut de-al lungul timpului o mulţime de poveşti.

Printre alte monumente funerare din aceeasi epocă, îngeri, arcade, cavouri de o arhitectură deosebită, în cel mai vechi cimitir din Ploieşti, chiar pe aleea principală, controversatul obelisc face notă discordantă.

Obeliscul funerar nu mai poate fi admirat, din păcate, în "toata grandoarea" lui. Se spune ca în vremea comuniştilor a fost rupt în două pentru că era considerat obscen. Ploieştenii au păreri împărţite faţă de neobişnuitul obelisc şi fiecare ştie câte o poveste.

Că poveştile ţesute în jurul pietrei funerare cu aluzii erotice sunt adevărate sau nu, nu se poate spune sigur, însă obeliscul e motiv de controversă şi legendă de peste 100 de ani şi nu va trece neobservat nici de acum înainte. Inscripţiile, şi acum vizibile, măresc misterul.

Pe granitul roz a fost cioplit "Astfel este viata", iar în capăt sunt sculptate trei inimi străpunse de o săgeată!

×
Subiecte în articol: oras padure fantoma tanara monument
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close