Antena 3 CNN Actualitate Fără luminiţe de Crăciun într-un sector din Bucureşti. Primarul spune că de banii necesari poate face o grădiniţă

Fără luminiţe de Crăciun într-un sector din Bucureşti. Primarul spune că de banii necesari poate face o grădiniţă

Decizie radicală luată de primarul Sectorului 6, care a hotărât ca în acest an de sărbători să nu împodobească străzile cu luminiţe şi ghirlande. Ciprian Ciucu îşi justifică decizia prin faptul că Primăria ar cheltui prea mult pentru acest lucru.

Fără luminiţe de Crăciun într-un sector din Bucureşti. Primarul spune că de banii necesari poate face o grădiniţă
de Claudia Popovici    |    16 Noi 2020   •   23:00

"Nu știu cum să vă dau vestea acesta, așa că v-o dau ca și cum ai dezlipi un leocoplast, dintr-o dată. Nu vom avea anul acesta luminițe de Crăciun în Sectorul 6. Am întors-o pe toate fețele și cred că este decizia cea bună.", aşa îşi începe postarea de pe Facebook primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu. 

Acesta a dat şi o explicaţie pentru care străzile nu vor fi împodobite cu instalaţii şi ghirlande de lumini: costul împodobirii este prea mare şi nu este timp pentru semnarea unui alt contract.

"Să vă dau și datele problemei: Primăria Capitalei, cea care era expertă la aruncat cu banii pe fereastră, a neglijat întotdeauna Sectorul 6 la acest capitol. Fostul primar și-a asumat el, din bugetul Primăriei, toate costurile iluminatului festiv și avem acum un contract cadru.

Nu avem timp să facem o nouă achiziție, ar trebui să lucrăm în cadrul contractului curent, ceea ce ne-ar duce pe la suma de 400.000 de euro pentru Sectorul 6. La asta s-ar adăuga frumoasă sumă de 100.000 de euro (tot un contract cadru cu o altă firmă) doar pentru Parcul Drumul Taberei.", a explicat noul primar din Sectorul 6.

500 de mii de euro, bani cât o nouă grădiniţă

Ciprian Ciucu spune că de banii pe care i-ar fi dat pe împodobitul Sectorului 6 ar putea face o grădiniţă nouă.

"Acum... eu sunt mai zgârcit cu banul public, mă gândesc că de banii aceștia, 500.000 Euro, aș putea face o grădiniță sau o creșă sau mai asfaltez o stradă. Mai mult, luminițele ar fi la fel ca în anii trecuți, am primit conceptul și, vă spun, sunt cam de prost gust.

Știu, poate fi o decizie impopulară, dar mi-am propus ca în acest mandat să fac ce trebuie, indiferent de nivelul de popularitate la care voi ajunge.

 În aceste situații primesc multe sugestii dar în final mă consult cu conștiința mea și mă întreb ce decizie mi-aș fi dorit să ia primarul dacă ar fi fost altcineva primar. Și eu mi-aș fi dorit să mai limiteze din risipă și să folosească banii pentru adevăratele priorități.

Vă promit că pentru la anul mă voi ocupa din timp și că voi remedia situația, să avem iluminat festiv de calitate la un preț corect."

Pe pagina de Facebook a PNL Sector 6, acolo unde a fost postat anunţul, comentariile sunt împărţite. Mulţi bucureşteni salută iniţiativa primarului, în timp ce alţii îl ironizează spun că aşteaptă ca anul viitor să vadă o nouă grădiniţă construită.

 

×
Subiecte în articol: ciprian ciucu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close