Antena 3 CNN Actualitate Fără pensie, dar cu handicap! O bătrână paralizată este considerată de stat sănătoasă

Fără pensie, dar cu handicap! O bătrână paralizată este considerată de stat sănătoasă

Fără pensie, dar cu handicap! O bătrână paralizată este considerată de stat sănătoasă
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    05 Apr 2012   •   13:10

O bătrână de 74 de ani din Gorj nu se poate îngriji singură, nici măcar nu se poate ridica din pat, dar statul consideră că e sănătoasă tun. Până anul acesta, femeia a primit pensie pentru gradul I de handicap, însă acum a rămas fără bani deoarece legea s-a modificat.

În semn de protest, fiica bătrânei şi-a adus mama în curtea Direcţiei de Asistenţă Socială cu gândul să o lase acolo, neavând cu ce să o mai îngrijească.

Fiica bătrânei şi-a dedicat ultimii trei ani din viaţă îngrijirii mamei sale, rămasă paralizată după un accident vascular. Mai mult, femeia a renunţat şi la serviciu bazându-se pe suma primită ca asistent personal. Acum, a ajuns la capătul puterilor pentru că legea s-a schimbat şi s-a trezit într-o situaţie fără ieşire.

Rămasă fără nici un venit, femeia este hotărâtă să-şi lase mama în grija autorităţilor chiar la uşa comisiei care a decis că bătrâna nu mai are dreptul la pensie pentru handicap.





×
Subiecte în articol: Gorj autorităţi
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close