Antena 3 CNN Actualitate Fasole cu costiţă, trataţia Primăriei Sectorului 2 de Ziua Naţională

Fasole cu costiţă, trataţia Primăriei Sectorului 2 de Ziua Naţională

Fasole cu costiţă, trataţia Primăriei Sectorului 2 de Ziua Naţională
01 Dec 2008   •   08:52

De 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, Primăria Sectorului 2 oferă bucureştenilor 13.000 de porţii de fasole cu costiţă, preparată după o reţetă preluată de la bucătari militari. Într-un comunicat al Primăriei, se arată că bucătarii Centrului Colţ Alb au avut o noapte albă în care au muncit şi au gătit cel mai gustos fel de mâncare cu care sunt aşteptaţi luni bucureştenii.
Fasolea oferită de primărie este preparată de opt ani după acelaşi ritual, ?respectat cu sfinţenie de bucătari?, reţeta fiind preluată de la angajaţi ai popotelor militare. Sub supravegherea unui medic, duminică noapte la ora 24:00, s-a pus la înmuiat în apă întreaga cantitate de fasole timp de patru ore, apoi la ora 4:00 s-a pus la fiert pentru trei ore, prima apă fiind schimbată după o oră, iar la 6:00, cea de a doua.
Ora 7:00 - fasolea este aproape fiartă şi încep să se pună pe rând ingredientele - kaiser feliat, pastă de tomate, ulei, piper, ceapă, morcovi, foi de dafin, boia de ardei, cimbru, sare. Ora 7:00 ? 8:00 - fasolea cu costiţă fierbe cu alte ingrediente secrete. Porţiile de fasole vor fi servite începând cu ora 11:00, în 23 de ?corturi ostăşeşti?, dintre care patru la Primăria sectorului 2.
De 1 Decembrie, Primăria sectorului 2 organizează şi Ziua Porţilor Deschise: se intonează imnul României, sunt eliberaţi 2000 de porumbei în acordurile Odei Bucuriei şi se joacă Hora Unirii. Programul cuprinde şi defilarea forţelor de ordine din primărie, a muzicii militare şi exerciţii demostrative ale poliţiştilot comunitari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: fasole primarie sector 2 defilare
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close