Antena 3 CNN Actualitate O fată din Suceava a cerut răscumpărare pentru mama violonistei din Cluj-Napoca

O fată din Suceava a cerut răscumpărare pentru mama violonistei din Cluj-Napoca

O fată în vârstă de 16 ani, din Suceava, a cerut răscumpărare pentru mama violonistei din Cluj-Napoca, după ce femeia a dispărut de acasă, iar fiica ei a lansat un apel pe Facebook.

O fată din Suceava a cerut răscumpărare pentru mama violonistei din Cluj-Napoca
Sursa foto: Hepta
de Bianca Timșa    |    31 Mar 2021   •   16:31

Adolescenta din Suceava a văzut postarea de pe Facebook, în care tânăra violonistă Graţiela Aranyosi din Cluj-Napoca cerea ajutor pentru găsirea mamei sale şi în care se regăsea şi un număr de telefon pentru contact, şi a contactat familia pentru a cere răscumpărare.

Fata a spus familiei că femeia a fost răpită şi a cerut mai multe sume de bani, în mai multe rânduri. Într-un final, familia a acceptat să plătească 1000 de lei şi chiar a efectuat transferul banilor.

Totuşi, în aceeaşi zi, mama violonistei s-a întors acasă şi a explicat că nu a fost victima vreunei infracţiuni, motiv pentru care familia a depus plângere la Poliţie împotriva fetei din Suceava.

Mama violonistei Graţiela Aranyosi din Cluj-Napoca a dispărut fără urmă: "Ajutor! Mama mea a dispărut!"

"La data de 29 martie, poliția a fost sesizată cu privire la faptul că o femeie de 49 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, a plecat în mod voluntar de la domiciliul său. 

Urmare a mediatizării cazului atât de către mass-media cât și de către familie pe rețelele de socializare, fiica femeii a fost contactată de către o persoana necunoscută care i-a solicitat sume de bani în schimbul obținerii de date cu privire la locația în care s-ar afla mama acesteia împotriva voinței sale, parte din suma solicitată fiind achitată de către aparținători.

În acest context, polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate, fiind efectuate activități specifice cu sprijinul UTAI Cluj-Napoca și a Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj. 

În contextul în care femeia de 49 de ani s-a întors la domiciliu, nefiind victima unei presupuse infracțiuni de lipsire de libertate, în cauză s-a dispus schimbarea încadrării juridice în infracțiunea de înșelăciune. 

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit identitatea persoanei, o tânără de 16 ani, din județul Suceava. 

Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Suceava, aceasta a fost depistată la domiciliul său, fiind condusă la sediul poliției în vederea continuării cercetărilor. 

S-a stabilit faptul că în urma luării la cunoștință prin intermediul mass-media și a rețelelor de socializare despre plecarea femei de la domiciliu, a decis să o contacteze pe fiica acesteia cu scopul de a o induce pe aceasta în eroare pentru a obține diferite sume de bani. 

Prejudiciul a fost parțial recuperat, fiind restituit familiei. 

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal", se arată într-o informare a Poliţiei.

×
Subiecte în articol: Suceava disparuta Cluj-Napoca
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close