Antena 3 CNN Actualitate FBI face cele mai multe angajări din istorie

FBI face cele mai multe angajări din istorie

FBI face cele mai multe angajări din istorie
06 Ian 2009   •   09:56

FBI doreşte lingvişti, experţi în calculatoare, analişti în informaţii şi experţi financiari- astfel a fost lansată cea mai mare deschidere de slujbe din istoria de 100 de ani a agenţiei, ce vizează ocuparea a 2100 de posturi de profesionişti şi 850 de agenţi speciali.
Agenţia, printre ale cărei atribuţii se numără apărarea SUA de atacuri teroriste, combaterea infracţiunilor sau prinderea spionilor, a arătat că acum numără peste 12.800 de agenţi şi circa 18.400 de alţi angajaţi.
După atacurile de la 11 septembrie 2001, FBI a fost criticat deoarece nu are destui angajaţi care să vorbească fluent limbi străine şi pentru că nu se mişcă destul de repede pentru modernizarea sistemului său de calculatoare.
Directorul adjunct al FBI, John Raucci, de la Resurse Umane, a declarat că agenţia doreşte să atragă mai multe persoane cu cunoştinţe variate în domeniile cheie, în special vorbitori fluenţi de limbi străine şi specialişti în calculatoare.
De asemenea, se caută profesionişti ?dintr-o arie largă pebtru a proteja statul de terorişti, spioni şi alţii care îi doresc răul?. Printre aceştia experţi contabili şi financiari, are ar trebui să fie direct implicaţi în anchetarea actualei crize financiare, dar şi specialişti în supraveghere.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FBI
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close