Antena 3 CNN Actualitate FBI l-a arestat pe expertul care a oprit accidental extinderea atacurilor WannaCry

FBI l-a arestat pe expertul care a oprit accidental extinderea atacurilor WannaCry

FBI l-a arestat pe expertul care a oprit accidental extinderea atacurilor WannaCry
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Aug 2017   •   09:09

Expertul în domeniul securității cibernetice, care a oprit atacul mondial WannaCry, a fost arestat de FBI, scrie Reuters.

Britanicul Marcus Hutchins a câștigat atenția întregii lumi după ce a dezactivat virusul WannaCry, în luna mai a acestui an.

Marcus Hutchins a fost reținut de oficialii FBI în Las Vegas, împreună cu mai mulți hackeri și experți care participau la conferinţele pe teme de securitate cibernetică Black Hat şi Def Con, din metropola americană.

Marcus Hutchins este acuzat, împreună cu alte persoane, că a creat şi distribuit programul Kronos, conceput pentru a sustrage informaţii legate de tranzacţii bancare online. 

Kronos a fost configurat pentru a viza în special sistemele bancare din Regatul Unit, Canada, Germania, Polonia şi Franţa, conform autorităţilor judiciare americane. Conform actului acuzării, Hutchins a distribuit acest program de piratare pe reţeaua de internet clandestină sau 'dark web'. 

Avocaţi ai organizaţiei pentru apărarea drepturilor pe internet, Electronic Frontier Foundation (EFF), cu sediul la San Francisco, au indicat că încearcă să intre în contact cu Hutchins. 

'EFF este profund preocupată de arestarea lui Marcus Hutchins, un expert în securitate cunoscut pentru că a oprit 'ransomware'-ul WannaCry', a anunţat organizaţia într-un comunicat. 

Ambasada britanică la Washington a indicat că 'este în contact cu autorităţile locale din Las Vegas în urma informaţiilor privind arestarea unui cetăţean britanic'. 

WannaCry a infectat sute de mii de calculatoare și a provocat probleme la numeroase fabrici, spitale, lanțuri de magazine și instituții de învățământ din peste 150 de țări.

×
Subiecte în articol: atac cibernetic FBI
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close