Antena 3 CNN Actualitate Februarie, luna protestelor: Vezi calendarul sindicaliştilor

Februarie, luna protestelor: Vezi calendarul sindicaliştilor

Februarie, luna protestelor: Vezi calendarul sindicaliştilor
01 Feb 2010   •   09:44

Seria protestelor declanşate de sindicalişti continuă. O sută de membri Cartel Alfa pichetează din nou sediul Ministerului de Finanţe. Marţi, 50.000 de angajaţi din administraţia publică locală vor intra, timp de două ore, în grevă de avertisment, între orele 8:30 şi 10:30.

Câte o sută de sindicalişti afiliaţi la Cartel Alfa vor picheta sediul Ministerului de Finanţe de luni până vineri. Oamenii vor menţinerea prevederilor privind şomajul tehnic, ca protecţie pentru angajaţii care urmează a fi disponibilizaţi.

Guvernul a anunţat deja că va aproba un proiect de lege care va reglementa şomajul tehnic ca modalitate de bază pentru protejarea angajaţilor, însă sindicatele vor ieşi în stradă până când măsura se va aplica efectiv.



Marţi, activitatea în administraţiile locale va fi blocată timp de două ore, între 8:30 şi 10:30. Sindicaliştii au decis declanşarea protestelor, nemulţumiţi de diminuarea salariilor şi de intenţia executivului de a disponibiliza mii de funcţionqari publici în perioada următoare.

Greva de marţi este primul pas din şirul protestelor anunţate de sindicate, care vor culmina cu o grevă generală programată pentru 12 februarie.

Profesorii ies şi ei în stradă. Miercuri, sindicatele din învăţământ pichetează sediul Ministerului Educaţiei, nemulţumite de ordonanţa care prevede disponibilizarea a 15.000 de cadre didactice.

De asemenea, Alianţa Bugetarilor a anunţat proteste de amploare, după 10 februarie.

Antena 3

×
Subiecte în articol: proteste sindicate
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close