Antena 3 CNN Actualitate Încep protestele în stradă împotriva Guvernului Cîţu. Angajaţii din sectorul sanitar, miting în Piaţa Victoriei: "Suntem chiar ultimii oameni?"

Încep protestele în stradă împotriva Guvernului Cîţu. Angajaţii din sectorul sanitar, miting în Piaţa Victoriei: "Suntem chiar ultimii oameni?"

Lucrătorii din spitale ies, de săptămâna viitoare, în stradă împotriva îngheţării salariilor.

Încep protestele în stradă împotriva Guvernului Cîţu. Angajaţii din sectorul sanitar, miting în Piaţa Victoriei: "Suntem chiar ultimii oameni?"
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    06 Ian 2021   •   14:00

Membrii Federaţiei Solidaritatea Sanitară au în plan, la nivel judeţean, mitinguri şi pichete de protest în faţa prefecturilor dar şi un miting anunţat joia viitoare în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

"Anul trecut am avut promisiuni şi nu s-a întâmplat nimic. Anul acesta ne-a adus surpriza îngheţării salariilor pentru personalul auxiliar din spitale, pentru personalul TESA (tehnic, economic, social şi administrativ, n.r.). Este anormal, incorect, imoral, este vorba despre cei care reprezintă partea nevăzută a sistemului medical. COVID-ul nu e ţinut sub control doar de medici şi asistenţi. Este obligatoriu să fie în echipă infirmiera, îngrijitoarea, brancardierul, personalul TESA, care asigură suport logistic actului medical.Se consideră discriminaţi, pe bună dreptate. (...)

O infirmieră are salariul de încadrare de 2.100 de lei şi câştigă net, după aplicarea sporurilor, aproximativ 1.800 de lei. Cu banii ăştia au trăit şi în pandemie, şi în afara pandemiei. Nemulţumirea e masivă. Se uită la noi (membrii de sindicat) şi ne întreabă - Suntem chiar ultimii oameni din sistem?", a declarat Radu Vasile, co-preşedinte al Federaţiei Solidaritatea Sanitară, într-o intervenţie la Antena 3.

Sindicaliştii cer creşterea salariilor de la 1 ianuarie şi acordarea pensiei pentru copiii colegilor morţi de COVID

Conform calendarului stabilit de sindicalişti, în perioada 07 - 09 ianuarie toate sindicatele membre vor înmâna parlamentarilor, în teritoriu, memoriile de susținere a revendicărilor.

În data de 14 ianuarie urmează să fie organizate la nivel judeţean mitinguri de protest şi pichete în fața prefecturilor. Tot în data de 14 ianuarie urmează să se desfăşoare un miting de protest în Piața Victoriei din Capitală.

Sindicaliștii solicită creșterea salariilor de bază pentru toate categoriile de lucrători începând cu 1 ianuarie 2021 la nivelul prevăzut de legea salarizării pentru anul 2022.

Sindicaliștii mai cer respectarea dreptului legal la pensia de urmaș pentru copiii salariaților decedați la datorie, acordarea sporurilor și a stimulentului de risc pe întreaga durată a pandemiei, plata gărzilor cu tariful orar aferent normei de bază și reducerea vârstei de pensionare în funcție de orele suplimentare.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close