Antena 3 CNN Actualitate Federaţiile sindicale din Educaţie stabilesc calendarul de proteste

Federaţiile sindicale din Educaţie stabilesc calendarul de proteste

Federaţiile sindicale din Educaţie stabilesc calendarul de proteste
18 Mar 2010   •   12:21


Reprezentanţii celor patru federaţii sindicale din Educaţie se întâlnesc joi pentru a stabili calendarul protestelor. Dascălii iau în calcul chiar boicotarea examenelor şi îngheţarea anului şcolar. Federaţia Educaţiei Naţionale a început deja protestele de la mijlocul săptămânii trecute.

Liderii celor patru federaţii sindicale din învăţămînt decid când, unde şi în ce fel vor protesta. Sindicaliştii susţin că au ajuns la capătul puterilor. Aceştia sunt nemulţumiţi, printre altele, de legea unică a salarizării, care, spun ei, s-a bazat pe ordonanţe neconstitiţionale.

Sindicaliştii sunt hotărâţi ca de data aceasta să nu renunţe la proteste până când nu îşi vor primi banii. De altfel, au început deja proteste în unele instituţii de învăţământ din ţară. La Buzău, profesorii sunt în a treia zi de grevă, iar reprezentanţii Ministerului Eduaţiei nu au o soluţie.

Reprezentanţii celor patru confederaţii spun că va fi realizat un referendum privind declanşarea unei greve generale începând cu prima decadă a lunii iunie, în intervalul 15 aprilie - 15 mai.

Antena 3

×
Subiecte în articol: educatie sindicate proteste
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close