Antena 3 CNN Actualitate Femeile din sectorul de Apărare, subiect principal de interes pentru MApN

Femeile din sectorul de Apărare, subiect principal de interes pentru MApN

Femeile din sectorul de Apărare sunt subiect principal de interes pentru MApN. În acest sens a fost organizată Conferința Punctelor focale naţionale pe domeniul Femeile, pacea și securitatea. La eveniment a participat şi Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Noi 2023   •   09:21

"Cifrele ONU arată că atunci când femeile se implică în negocierile de pace, acel acord de pace are 35% şanse să dureze peste 15 ani. Şi atunci, nu e vorba că sunt femeile mai bune sau sunt mai puţin bune, sunt anumite dimensiuni pe care femeile sunt construite să le înţeleagă mai bine. Şi nu ar trebui să conteze dacă eşti femeie sau bărbat, dar nici aceste bariere artificiale impuse femeilor nu sunt corecte. Trebuie să avem şanse egale", a declarat Ana Cătăuţă, deputat PSD.

În cadrul conferinţei organizată sub coordonarea Ministerului Apărării Naționale au fost abordate două teme de importanță majoră în actualul context de securitate: Femeile în sectorul de apărare şi Femeile în apărarea cibernetică.

"În prezent, atunci când vorbim despre securitate, nu se mai face distincţie între femei şi bărbaţi. Unul din şase soldaţi, unul din şase ofiţeri din armatele lumii este femeie. Şi atunci, noi vorbim despre această echitate, despre faptul că femeile pot fi un participant activ, atât când vorbim despre pace, cât şi despre rezolvarea acestor războaie", a precizat Nicoleta Pauliuc, senator PNL.

La evenimentul organizat la Palatul Parlamentului au participat mai multi invitaţi speciali, precum reprezentanţi ai ONU, NATO, UE, OSCE, Uniunea Africană, dar şi reprezentanţi ai societății civile și ai mediului academic.

"Sunt femei în întreaga lume care ne inspiră, care fac o luptă pentru pace şi securitate, care luptă pentru pace şi care ar trebui să beneficieze de toate şansele pentru a-şi juca partea pentru un viitor mai bun şi mai sigur", a explicat şi Luminiţa Odobesc, ministrul Afacerilor Externe.

La eveniment a participat si ambasadorul SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec.

×
Subiecte în articol: MApN Luminiţa Odobescu
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close