Antena 3 CNN Actualitate O femeie care trebuia să stea izolată a ieşit la plimbare în localitatea Iveşti unde carantina s-a prelungit. Localnicii revoltaţi au ieşit în stradă

O femeie care trebuia să stea izolată a ieşit la plimbare în localitatea Iveşti unde carantina s-a prelungit. Localnicii revoltaţi au ieşit în stradă

Femeia în vârstă de 21 de ani a venit în România la jumătatea lunii octombrie dintr-o ţară aflată în zona roşie Covid. Ea a motivat că voia să facă o plimbare ca să vadă casele din jur. În paralel, localnicii din comuna Iveşti au ieşit în stradă revoltaţi pentru că autorităţile au prelungit cu încă 14 zile carantina.

O femeie care trebuia să stea izolată a ieşit la plimbare în localitatea Iveşti unde carantina s-a prelungit. Localnicii revoltaţi au ieşit în stradă
de Claudia Popovici    |    27 Oct 2020   •   19:45

În comuna Iveşti, judeţul Galaţi, intrarea şi ieşirea persoanelor şi vehiculelor se efectuează doar prin filtrele de control. Femeia în vârstă de 21 de ani se afla într-un autoturism alături de un bărbat de 37 de ani şi intenţiona să circule prin zona carantinată pe motiv că vrea să vadă casele din jur.

Potrivit IPJ Galaţi, femeia trebuia să stea în izolare la domiciliu pentru că se întorsese de curând dintr-o zonă cu risc epidemiologic crescut.

”Femeia, în vârstă de 21 ani, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei şi condusă la domiciliul declarat în momentul în care s-a aplicat măsura izolării. La rândul său, bărbatul, în vârstă de 37 ani, a fost îndrumat să contacteze DSP Galaţi pentru a se informa dacă asupra lui s-a dispus măsura izolării la domiciliu”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

După scurt timp, jandarmii au mai sesizat un alt bărbat care încerca să părăsească zona fără a respecta condiţiile legale de ieşire. El intenţiona să se deplaseze către drumul naţional, de unde urma să ajungă în municipiul Craiova, spun poliţiştii. Tânărul a fost condus la domiciliu şi sancţionat cu amendă în valoare de 2.000 de lei. 

Localnicii comunei au ieşit revoltaţi în stradă

În paralel, peste 50 de localnici din comuna Iveşti au ieşit în stradă şi se ceartă cu primarul şi forţele de ordine pe motiv că sunt nemultumiţi de decizia autorităţilor de a prelungi carantinarea pentru încă 14 zile.

Comuna Iveşti a fost izolată pentru două săptămâni începănd cu 13 octombrie ora 5:00, deoarece indicele de infectare ajunsese la 4,64 la 1.000 de locuitori.

În urma solicitării Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a emis ordinul de prelungire a carantinei zonale din comuna gălăţeană Iveşti începând cu data de 27.10.2020 ora 05.00, pentru o perioadă de 14 zile.

Zona în care se prelungeşte carantinarea din comuna Iveşti este cuprinsă între străzile Vasile Alecsandri, Victor Ioan Popa şi str. Pădurii aferente D.J. 254 (str. Blăjerii de Sus). Autorităţile spun că au luat decizia prelungirii izolării acestei zone pentru că indicele de infectare ajunsese la 10,17 la mia de locuitori.

×
Subiecte în articol: Galați Ivești COVID-19
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close