Antena 3 CNN Actualitate Cazul femeii bolnave de COVID care a murit după ce a fost plimbată între spitale: ce s-a întâmplat cu medicul curant din Focșani

Cazul femeii bolnave de COVID care a murit după ce a fost plimbată între spitale: ce s-a întâmplat cu medicul curant din Focșani

O bătrână de 64 de ani din Vrancea a fost plimbată între două spitale timp de nouă ore, din cauza testelor anticovid care ieşeau ba pozitive, ba negative.

Cazul femeii bolnave de COVID care a murit după ce a fost plimbată între spitale: ce s-a întâmplat cu medicul curant din Focșani
Sursa foto: Jenny Evans/Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mai 2022   •   15:09

După aproape 9 ore de "plimbare" cu ambulanța între spitalele din Adjud și Focșani, pacienta a fost internată la Secția Boli infecțioase a Spitalului Județean din Focșani. Ulterior femeia a murit.

​Medicul curant din secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani a fost sancţionat cu amendă de 10.000 de lei.

Primele rezultate ale anchetei desfăşurate de Direcţia de Sănătate Publică Vrancea au fost date publicităţii de prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici.

”DSP Vrancea a finalizat verificările efectuate în ceea ce priveşte cazul pacientei transportate succesiv între SJU Focşani şi Spitalul Municipal Adjud. Pacienta s-a prezentat pe 3 mai la Spitalul Municipal Adjud în vederea internării în secţia de recuperare, conform unei programări prealabile.

Conform procedurii, aici a fost testată pentru infecţia SARS-CoV-2, iar rezultatul a fost pozitiv, motiv pentru care a fost trimisă cu bilet de trimitere la Spitalul Judeţean Focşani, având în vedere şi multiplele comorbidităţi. Ulterior, la Spitalul Judeţean a fost testată şi consultată în aceeaşi zi, însă consultul clinic nu a evidenţiat semne şi simptome pentru infecţia COVID-19, astfel că a fost retrimisă în vederea internării la Adjud.

La Spitalul Adjud a fost retestată, iar rezultatul a fost din nou pozitiv, motiv pentru care a fost internată în Secţia de infecţioase a SJU Focşani, cu diagnosticul de 'infecţie COVID-19 formă medie/ uşoară', rezultatul testării RT-PCR pozitiv fiind eliberat în data de 4 mai. În aceeaşi zi au continuat investigaţiile medicale, rezultatul CT evidenţiind absenţa imaginilor sugestive de afectare pulmonară. Pacienta a decedat în data de 7 mai, iar la solicitarea familiei va fi efectuată necropsia, urmând a fi stabilite cauzele decesului”, a declarat Nicuşor Halici, citat de Agerpres.

Medicul curant a fost sancţionat cu amendă de 10.000 de lei

”Faţă de cele constatate a fost aplicată amendă contravenţională, în valoare de 10.000 lei, medicului curant al secţiei de Boli Infecţioase, conform prevederilor art. 30, lit. o, HG 857/2011, pentru nerespectarea procedurilor în privinţa actului medical acordat pacienţilor cu COVID-19, prevăzute de OMS nr. 1513/2020, cu modificările şi completările ulterioare”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea, Silviu Stancu.

Dosar penal deschis după ce familia a făcut plângere

”Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Vrancea efectuează cercetări într-un dosar penal privind moartea suspectă a unei femei în vârsta de 64 ani, în cadrul unei unităţi medicale. Sesizarea a fost înregistrată la data de 9 mai”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

Plimbată între spitale din cauza testelor COVID

Femeia avea programare la Spitalul Adjud pentru tratament de recuperare.

Acolo i s-a făcut testare pentru COVID, iar rezultatul a fost pozitiv. A fost retrimisă cu ambulanța la spitalul din Focșani, unde testarea pentru COVID a avut rezultat negativ.

A fost retrimisă la Adjud, unde rezultatul testării a ieșit, iarăși, pozitiv.

”Ieri am externat-o pe mama, de 64 de ani, din Spitalul Județean Focșani. Azi aveam programare la Spitalul Adjud, pentru tratament de recuperare. Acolo i s-a făcut testare pentru COVID, iar rezultatul a fost pozitiv. A fost retrimisă cu ambulanța la spitalul din Focșani, unde testarea pentru COVID a avut rezultat negativ.

A fost retrimisă la Adjud, unde rezultatul testării a ieșit, iarăși, pozitiv. Acum se află, din nou, în drum spre Focșani. Mama nu mai poate, abia mai vorbește după atâtea ore petrecute în ambulanță. Nu este posibil așa ceva! Am externat-o ieri sănătoasă și acum abia mai respiră! Nu mai înțeleg nimic, o plimbă salvarea de azi dimineață, de la ora 9, între Focșani și Adjud.", a declarat fiul femeii pentru Vrancea 24.

×
Subiecte în articol: COVID-19 Focșani
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close