Antena 3 CNN Actualitate Femeie canadiană, căutată de cinci ani pentru contrabandă cu marihuana, prinsă în Bucureşti

Femeie canadiană, căutată de cinci ani pentru contrabandă cu marihuana, prinsă în Bucureşti

Femeie canadiană, căutată de cinci ani pentru contrabandă cu marihuana, prinsă în Bucureşti
Sursa foto: Foto: offbeat-news.com
14 Mai 2011   •   15:51

Un fost agent imobiliar din Richmond Hill, care era căutat de cinci ani pentru implicare în contrabandă cu marihuana, a fost condamnat la şase ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost prins în urma colaborării cu autorităţile române.
   
Prin sentinţa, pronunţată de Curtea Superioară de Justiţie, joi, în Newmarket, lui Jennifer Sau San Wu i-au fost confiscate toate bunurile, ea fiind obligată şi la plata unei amenzi de aproape 100.000 de dolari, potrivit ediţiei online a National Post.
   
În faţa instanţei, femeia, în vârstă de 46 de ani, a pledat vinovată faţă de numeroase acuzaţii, printre care producere, posesie şi trafic de marihuana, evaziune fiscală şi nerespectarea unui ordin de restricţie.
   
Poliţiştii cred că Wu s-a folosit de funcţia sa de agent imobiliar pentru a oferi proprietarilor de marihuana locuinţe pentru închiriat. Împreună cu un alt agent imobilira, ea a încheiat contracte false de închiriere, controlând plata utilităţilor.
   
Wu a dispărut chiar înainte de a apărea în faţa instanţei, în 2006, dar poliţiştii au continuat să o caute.
   
În noiembrie 2010, Dave Noseworthy, detectiv la Poliţia din York, a găsit o fotografie a lui Wu pe internet, difuzată în Bucureşti. Departamentul de Justiţie canadian şi autorităţile române au demarat procedura de extrădare. Anchetatorii au venit în România pentru a o prelua în custodie pe Wu, pe care au adus-o în Canada, pentru a fi judecată.
   
"Toate celelalte persoane care au avut legătură cu acest caz au fost arestate, dar Wu încă era liberă. Este o mare satisfacţie că am reuşit să o găsim", a spus detectivul Dave Noseworthy.
   

×
Subiecte în articol: femeie marijuana contrabanda Canada politisti
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close