Antena 3 CNN Actualitate Femeie controlor de tren, acuzată că a luat mită în valoare de 7 lei, achitată definitiv

Femeie controlor de tren, acuzată că a luat mită în valoare de 7 lei, achitată definitiv

O femeie, controlor de tren, care a fost acuzată că a primit șpagă 7 lei a fost achitată definitiv de judecătorii de la Curtea de Apel Constanța, după ce inițial fusese condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare.

Femeie controlor de tren, acuzată că a luat mită în valoare de 7 lei, achitată definitiv
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Mar 2020   •   20:38

Femeia-controlor s-a ales în final cu o amendă de 1000 de lei.

Doi investigatori sub acoperire s-au urcat în tren, care mergea dinspre Medgidia către Fetești, în august 2012, și i-au dat femeii 3, respectiv 4 lei. Femeia le-a luat banii și nu le-a oferit bilete acestora, iar în urma acțiunii procurorii au început urmărirea penală pe numele acesteia.

În timpul procesului, femeia a recunoscut că a luat banii fără să emită cele două bilete, dar a spus că a fost „obligată de sistem” și că trebuia „să ia și să dea mai departe”.

„Fiind audiată în calitate de suspect (învinuit) (…) a declarat că recunoaște situația de fapt reținută în sarcina sa. Susnumita a precizat că a primit bani de la călători frauduloși – sume care variau de la 1-2 lei, la 7-8 lei, fiind de sistemul din care făcea parte care o forța , în caz contrar riscând să își piardă locul de muncă”, se arată în motivarea Tribunalului Constanța.

La șapte luni de la trimiterea dosarului în instanță, mai exact în iunie 2019,  femeia a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru infracțiunile de luare de mită în formă continuată și abuz în serviciu contra intereselor publice.

Femeia a atacat decizia instanței, iar judecătorii Curții de Apel Constanța au decis, joi, să o achite pentru cele două infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu. În schimb, controlorul de tren s-a ales cu o amendă de 1.000 de lei. Decizia judecătorilor Curții de Apel Constanța este definitivă.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: controlor de tren
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close