Antena 3 CNN Actualitate O femeie, înjunghiată de fostul soț, sfătuită de Poliție să se împace cu el: "Am încercat să îmi salvez viața escaladând de la etajul șapte"

O femeie, înjunghiată de fostul soț, sfătuită de Poliție să se împace cu el: "Am încercat să îmi salvez viața escaladând de la etajul șapte"

O coafeză, terorizată și amenințată cu moartea, în București, de fostul soț, strigă disperată după ajutor. Deși a făcut zeci de plângeri la Poliție și a obținut ordine de protecție, bărbatul continuă să o urmărească. Femeia acuză că oamenii legii o iau în derâdere și chiar ar fi îndemnat-o să se împace cu cel care a bătut-o crunt și a înjunghiat-o.

de Ioana Mircea    |    22 Iul 2023   •   12:06

Un dicționar trântit în cap pentru că a îndrăznit să ceară o cutie cu lapte, așa a început coșmarul Irinei, în București, la scurt timp după ce a adus pe lume o fetiță, nedorită de soț. 
Au urmat jigniri și bătăi crunte. "M-a lovit atât de tare încât mi-au zburat mare parte din dinți. Aveam o măsuță de cafea, a rupt-o cu mine. Am încercat să îmi salvez viața escaladând de la etajul 7 către un balcon al vecinei. S-a speriat de mine. Eu eram fix în geam", a mărturisit aceasta.

Imediat după incident a depus plângere la Poliție, însă, ca de fiecare dată a retras-o de frică că soțul și soții o vor lăsa fără copil. "M-a amenințat cu un cuțit că mă poate ucide oricând. Dacă tu nu te împaci cu mine o să ajungi într-un sac de rafie", a spus Irina.

Citește și: Motivul pentru care paznicii n-au intervenit la bătaia din magazin, în București: "Au respectat protocolul"

După zeci de nopți nedormite, Irina și-a făcut curaj și a cerut ordin de protecție, însă oamenii legii i-au cerut probe.

"Am reușit să îmi cumpăr un microfon minuscul, o cameră aferentă pe care le-am implantat într-un ursuleț și am reușit să dovedesc agresiunile sale", a povestit femeia.

Cu toate acestea, fostul soț a continuat să o urmărească pe stradă și chiar la serviciu, știind că poate deveni violent. Colegele femeii s-au baricadat cu clientele în salon.

Patru ordine de protecție, decăderea din drepturile părintești și dosare penale pentru hărțuire și amenințare. Nimic din toate acestea nu îl determină pe bărbat să renunțe, iar pe oamenii legii să ia măsuri suplimentare.

"Eram oarecum forțată de zece polițiști să îmi primesc agresorul în casă că este proprietatea lui. Doamnă, este casa lui, îmi tot repeta acest lucru", a mărturisit Irina.

Contactați de Antena 3 CNN, reprezentații Poliției Capitalei au susținut că au înregistrat toate plângerile victimei și le-au tratat cu maximă seriozitate.

Judecătorul poate emite ordin de protecție valabil pe o perioadă de un an

Avocatul Giulia Crișan a explicat în direct la Antena 3 CNN că în urmă cu câteva zile a fost votată o lege prin care judecătorul poate emite un ordin de protecție pe o perioadă de un an.

"Doamna trebuie să insiste și să solicite un ordin de protecție de la Poliție, iar dacă poliția nu consideră că este într-o situație de risc și nu-i emite acest ordin de protecție se poate adresa direct judecătorului. Legea s-a modificat de câteva zile și judecătorul poate emite un astfel de ordin de protecție pe o durată de până la un an", a spus Giulia Crișan.

Dacă sunteți victima violenței domestice sau martor al unor astfel de abuzuri puteți cere ajutor la numărul de telefon 0800.500.333. Serviciul este gratuit și disponibil 24/24

×
Subiecte în articol: agresiune femeie înjunghiată București
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close