Antena 3 CNN Actualitate Femeie, externată plină de răni și vânătăi! Acuzații grave la adresa Spitalului Universitar din Capitală. Reacția unității medicale

Femeie, externată plină de răni și vânătăi! Acuzații grave la adresa Spitalului Universitar din Capitală. Reacția unității medicale

Sunt acuzații grave la adresa Spitalului Universitar din Capitală. Familia unei paciente susține că femeia era plină de vânătăi și escare pe mâini și pe picioare în momentul în care a fost externată.

Femeie, externată plină de răni și vânătăi! Acuzații grave la adresa Spitalului Universitar din Capitală. Reacția unității medicale
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    10 Mar 2021   •   12:34

Totul a început când femeia a ajuns de urgență la Spitalul Universitar din Capitală în urma unui accident vascular cerebral. La acel moment, rudele susțin că medicii au decis, după doar câteva ore, că pacienta nu necesită spitalizare.

 „Eu i-am spus să-mi dea biletul de externare că nu necesită spitalizare și să fie și parafa medicului. Și dimineață am fost sunat că totuși va fi internată și am zis: „Ok”. Ca să-i facă câteva investigații... După-masă, pe la ora 12:00, am fost sunat de către DSP, când doctorița cu care am vorbit mi-a spus că i s-a făcut testul COVID și că nu are COVID și că de aceea poate să fie trimisă acasă. La ora 13:00 eram anunțat că este infectată cu COVID”, povestește o rudă a pacientei. 

Așadar, femeia a rămas internată. 

Dupa 4 zile, 5 zile, m-a sunat și mi-a spus: „Cristi, te rog vino și du-mă acasă, că eu aici am să mor dacă nu sunt dusă acasă”. Și i-am spus: „Nu pot să te scot din spital, pentru că ești obligată să stai 14 zile." Din ziua respectivă nu am mai putut să o contactez telefonic. Am vorbit cu doctorița care se ocupa de cazul ei, mi-a spus ca a devenit violentă. Eu nu știu cât de violentă poate deveni o persoană la 86 de ani, imobilizată la pat, ca să ajungă să fie legată de pat, de mâini și de picioare, în condițiile în care ea nu se putea deplasa nici jumătate de metru. Nici din pat nu se putea da jos”, mai spune bărbatul.

„Măi, ea e plină de escare, e murdară"

După ce a petrecut două săptămâni în spital, familia a hotărât ca, imediat după externare, să o ducă direct de la spital într-un centru de recuperare.

„Când a ajuns în acel centru, patronul ne-a sunat și ne-a spus: „Măi, ea e plină de escare, e murdară", spune ruda victimei. 

Iar acuzațiile sunt întărite chiar de directorul căminului de bătrâni.

„Avea escare... o escară destul de mare, 10-12 centimetri lungime pe 5-6 lățime. Avea o altă escară la călcâi, da, la călcâiul drept și avea echimoze la membrele superioare și la membrele inferioare. În acest timp, dacă nu a fost bine îngrijită, o escară apare destul de repede și poate evolua la fel de repede dacă nu este descoperită la timp și tratată ca atare”, a declarat directorul căminului de bătrâni.

”A fost maltratată, doamnă! Toate vânătăile alea nu le-a avut de acasă!”

Familia susține că femeia ar fi fost maltratată în toată perioada în care a fost internată. 

 „A fost maltratată, doamnă. Toate vânătăile alea nu le-a avut de acasă.”

Din păcate, la numai o lună de la externare, femeia de 86 de ani a murit. Familia susține că va face plângere penală împotriva spitalului și că are și dovezi că femeia nu ar fi fost îngrijită corespunzător. 

”Considerăm că se încearcă o denigrare în formă continuată a imaginii spitalului”

Pe de altă parte, reprezentanții spitalului au declarat pentru Digi24 că „imaginile cu pacienta nu au fost făcute în interiorul spitalului, iar aceasta a fost bine îngrijită și tratată pe perioada spitalizării. Prin urmare, și spitalul va da în judecată familia pentru denigrare”.

Imaginile pe care ni le-ați transmis, cu pacienta, nu sunt realizate în interiorul spitalului. Pacienta a fost bine îngrijită și tratată pe perioada spitalizării. Pe durata internării a existat o comunicare exemplară a medicilor cu familia. Considerăm că se încearcă o denigrare în formă continuată a imaginii spitalului și, ca atare, ne rezervăm dreptul de a-i acționa în instanță pe cei care apelează la astfel de metode”, se spune într-un comunicat al Spitalului Universitar de Urgență București.

×
Subiecte în articol: Spitalul Universitar
Parteneri
Zece zile de concediu în plus pe an pentru români!
x close