Antena 3 CNN Actualitate O femeie îşi plânge bărbatul înecat în mare, la Neptun. O fată a rămas orfană de tată

O femeie îşi plânge bărbatul înecat în mare, la Neptun. O fată a rămas orfană de tată

Doi bărbaţi au murit înecaţi în acest week-end pe litoral, alte 17 persoane au fost salvate în ultimul moment şi sute de turişti au fost scoşi din valuri, înainte să se producă şi alte tragedii. ISU Constanţa a posta pe pagina de Facebook o fotografie care surprinde momentul dramatic în care salvatorii părăsesc cu capul în pământ una dintre operaţiuni.

O femeie îşi plânge bărbatul înecat în mare, la Neptun. O fată a rămas orfană de tată
Sursa foto: ISU Dobrogea
de Cristi Popovici    |    31 Aug 2020   •   09:45

A fost un week-end cu tragedii pe litoral. Vântul puternic şi valurile mari i-au determinat pe salvamari să arboreze steagul roşu pe toate plajele. Turiştii însă au ignorat avertismentele şi s-au aruncat în marea agitată. Zeci de oameni s-au aflat în pericol de înec, 17 dintre aceştia au fost scoşi în ultimul moment de salvatori, însă pentru doi bărbaţi nu s-a mai putut face nimic.

Momente dramatice au fost pe plajele din Neptun şi Vadu, unde doi bărbaţi au fost scoşi inconştienţi din mare. Ei au fost resuscitaţi zeci de minute, însă, la final medicii SMURD au fost nevoiţi să constate decesele lor. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa trage un semnal de alarmă şi publică pe pagina oficială de Facebook o fotografie dureroasă în care o femeie şi fiica ei îl plâng pe bărbatul înecat pe plaja din Neptun. În acest timp, medicii SMURD, istoviţi după efectuarea manevrelor de resuscitare, părăsesc locul cu capul în pământ.

"Este o imagine pe care, din păcate, am văzut-o din ce în ce mai des"

"O imagine care vorbește de la sine. Una dintre familiile distruse, paramedici care, după zeci și zeci de minute în care au luptat sa salveze o viata, pleacă capul în fața neputinței. Numai în acest week-end pompierii paramedici cu ambulanțe SMURD, șenilate, echipaje medicale cu ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță, scafandrii inspectoratului, un echipaj aer-medical, salvamari au depus eforturi susținute pentru cautarea/salvarea/acordarea primului ajutor medical pentru 17 persoane aflate în pericol de înec pe litoralul românesc.

Din păcate, doi bărbați au decedat! Este o imagine pe care, din păcate, am văzut-o din ce în ce mai des.Nu trebuie decât sa fim atenți la steagurile arborate de către salvamari, sa le ascultam sfaturile când ne spun sa nu intrăm în mare sau când spun sa nu ne îndepărtăm.

Totul depinde numai de noi!!! Haideți sa fim responsabili!! Atunci când încercăm sa facem acte de teribilism singura imagine pe care trebuie sa o avem în fata ochilor este aceea a copiilor /părinților /prietenilor noștri care rămân în urmă. Viata e frumoasa, merita trăită responsabil!" - este mesajul postat de ISU Constanţa

În urmă cu doar câteva zile, un alt turist, un tânăr de 20 de ani, îşi pierdea viaţa la Vama Veche.

×
Subiecte în articol: Neptun inecati
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close