Antena 3 CNN Actualitate Femeie terorizată de fratele schizofrenic, timp de zece ani

Femeie terorizată de fratele schizofrenic, timp de zece ani

Femeie terorizată de fratele schizofrenic, timp de zece ani
Sursa foto: Foto: mthago.wordpress.com
27 Apr 2011   •   20:19

O femeie, lector universitar, trăieşte de 10 ani în teroare în propria casă, din cauza fratelui care suferă de schizofrenie. Acesta a ameninţat-o şi chiar a încercat să o omoare în repetate rânduri. Poliţia a refuzat să intervină şi nici la medici n-a găsit alinare. Specialiştii dau vina pe sistem, iar sistemul pe soartă.

Schizofrenia de care suferă fratele ei a adus-o în pragul disperării, iar autorităţile s-au mulţumit să-i trimită doar comunicate seci. 

Bărbatul s-a îmbolnăvit acum 10 ani. Şi-a pierdut serviciul, apoi mama. De atunci s-a izolat în propria casă şi n-a mai luat medicamente. Fără tratament, boala s-a agravat.

Pentru că reprezintă un pericol social, cea mai sigură variantă ar fi internarea într-un sanatoriu. Statul român nu pune însă la dispoziţie un astfel de centru, pentru că nu are, iar sistemul privat costă 1.600 de lei pe lună.

În România 80.000 de persoane suferă de schizofrenie. Pentru ele nu există nici un centru special. Bolile psihice sunt determinate, pe lângă factorii genetici şi de consumul de alcool, de stresul cotidian, de sărăcie sau de singurătate.

 


×
Subiecte în articol: schizofrenie femeie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close