Antena 3 CNN Actualitate Femeile însărcinate îşi grăbesc naşterea ca să beneficieze de vechile reglementări ale concediului maternal

Femeile însărcinate îşi grăbesc naşterea ca să beneficieze de vechile reglementări ale concediului maternal

Femeile însărcinate îşi grăbesc naşterea ca să beneficieze de vechile reglementări ale concediului maternal
Sursa foto: Foto: vouchermum.com
10 Dec 2010   •   10:48

Speriate de schimbarea legii concediului maternal, o parte din mamele aflate în ultima lună de sarcină se gândesc să îşi grăbească naşterea pentru a putea beneficia de vechile reglementări. Ministrul Ioan Botiş susţine că un astfel de demers "pentru nişte bani în plus" nu este justificat. Guvernul a stabilit înjumătăţirea perioadei concediului de maternitate, măsură care se va aplica de la 1 ianuarie 2011.

La doar câteva ore după ce Guvernul a schimbat forma de acordare a îndemnizaţiei, medicii au fost asaltaţi de rugăminiţi. În funcţie de ce le convine mai mult, mamele care sunt în ultima lună de sarcină se gândesc dacă să nască după 1 ianuarie sau înainte.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, spune că viaţa copilului este mult mai importantă decât aceste probleme şi că un astfel de demers "pentru nişte bani în plus" nu se justifică.

Medicii le recomandă însă gravidelor să nu grăbească venirea pe lume a copiilor. Între sfaturile medicale şi problemele de acasă, viitoarele mămici s-au împărţit în două tabere, unele care sunt de acord cu naşterea prematură şi altele care condamnă acest lucru.

Noua formă a indemnizaţiei va intra în vigoare de la 1 ianuarie şi e valabilă pentru copiii care se nasc din prima zi a anului.

 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close