Antena 3 CNN Actualitate Femeile, mai agresive la volan decât bărbaţii

Femeile, mai agresive la volan decât bărbaţii

Femeile, mai agresive la volan decât bărbaţii
22 Apr 2013   •   22:51

Nici femeile la volan nu mai sunt ce erau odată! Au trecut de multă vreme peste temeri şi au ajuns să fie în trafic, chiar mai agresive decat bărbaţii.

Peste 70% dintre femeile care conduc sunt extrem de nervoase la volan. O spun nu numai colegii din trafic, dar şi instructorii auto.

Ani de zile bărbaţii s-au plâns că se tot încurcă de femei în trafic: ba că merg prea încet, ba că sunt excesiv de prudente. Acum, doamnele se "luptă" cot la cot cu bărbaţii pentru supremaţie pe şosele.

Femeile fac exact ce au văzut la bărbaţi: fie claxonează, fie înjură, fie se bagă brusc în faţa ta. Specialiştii spun că numărul femeilor, care sunt mai arţăgoase în trafic a crescut semnificatv în ultimii patru ani.

„Poate fi o consecinţă a nevoii lor de a părea lideri, de a părea persoane autoritare şi atunci preiau modele pe care le-au asimilat ca fiind tributare ideii de putere, control sau statut dominant în trafic”, explică Jeni Chiriac, psihoterapeut.

„Femeile posesoare de carnet auto au un comportament agresiv. Este o urmare firească a societăţii excesiv de agresive în care trăim. Noi încercăm în şcolile de şoferi să facem o educaţie rutieră”, completează general Cornel Lipă, preşedintele sindicatului naţional auto din România.

Agresive sau nu, mai toate doamnele au aceleaşi apucături la volan. Profită de fiecare secundă pe care o petrec în faţa semafoarului pentru a se aranja. Şi asta îi enervează teribil pe bărbaţi.


×
Subiecte în articol: trafic femei la volan studiu statistici
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close