Fenechiu, la ÎCCJ: Sper să se finalizeze acest proces, spre binele nostru şi al MCV-ului. Doar proştii nu se tem

de A.M.P    |    04 Iul 2013   •   10:00
Fenechiu, la ÎCCJ: Sper să se finalizeze acest proces, spre binele nostru şi al MCV-ului. Doar proştii nu se tem Foto: Agerpres

Ministrul Transporturilor Relu Fenechiu a declarat joi, la intrarea în sediul ICCJ, unde se judecă dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie, că speră să se finalizeze cauza la un moment dat, "spre binele nostru şi al MCV-ului", precizâd că de opt ani îi este afectată cariera de acest proces, informează Mediafax.

Relu Fenechiu a venit la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) pentru judecarea dosarului "Transformatorul", în care este acuzat de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată, fapte comise în perioada în care a fost acţionar sau administrator la firmele SC Fene Grup SA, SC La Rocca SRL Iaşi şi SC Tehnorom SRL Iaşi.

La termenul de joi, instanţa va audia martorii care nu s-au prezentat la termenele anterioare şi va asculta pledoariile finale.
   
"De opt ani, cariera mea este afectată de acest proces. Aştept de mult timp să se termine acest proces, ca să pot să îmi continui cariera politică", a spus Fenechiu la intrarea în sediul instanţei supreme.
   
Întrebat dacă se teme de decizia instanţei în acest dosar, Relu Fenechiu a răspuns: "V-am mai spus că doar proştii nu se tem în astfel de situaţii".
   
Ministrul Transporturilor a precizat că în acest dosar este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dar complicitatea trebuie demonstrată cu ceva, pentru o astfel de acuzaţie trebuie să fi existat o legătură anterioară cu persoanele care au fost acuzate că l-ar fi favorizat în tranzacţiile făcute. Fenechiu a precizat că a făcut tranzacţiile pentru care este acuzat într-o perioadă în care nu era om politic.
   
Ministrul Transporturilor a mai spus că speră să se finalizeze acest dosar la un moment dat. "E spre binele nostru şi al MCV-ului, dacă vreţi", a adăugat Fenechiu.
   
Dosarul "Transformatorul", în care ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, este judecat pentru fapte de corupţie, ar putea fi soluţionat joi, după ce judecătorii au stabilit la ultimul termen probatoriile şi le-au cerut avocaţilor să pregătească pledoariile finale pentru termenul din 4 iulie.
   
Deputatul PNL Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul cunoscut ca "Transformatorul", fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întreruptoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.
   

x close