Antena 3 CNN Actualitate Fenechiu: Salariile şefilor de companii de stat cu contracte de management nu pot fi modificate

Fenechiu: Salariile şefilor de companii de stat cu contracte de management nu pot fi modificate

Fenechiu: Salariile şefilor de companii de stat cu contracte de management nu pot fi modificate
de M.T.    |    03 Iun 2013   •   20:50

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a afirmat că salariile şefilor de companii de stat care au deja contracte de management nu mai pot fi modificate, ordonanţa care plafonează salariile conducerii executive în aceste instituţii nefiind retroactivă.

„Sunt două chestiuni distincte: astăzi avem o ordonanţă de urgenţă care plafonează salariile tuturor managerilor aleşi la şase salarii medii pe ramură. În ceea ce priveşte salariile celor care au deja contracte de management ele nu mai pot fi modificate pentru că ordonanţa nu e retroactivă.”, a precizat Fenechiu, citat de Agerpres.

„Dacă discutăm despre situaţia generală din România, despre nivelul de salarizare, într-adevăr ordonanţa este binevenită şi o susţin”, a adăugat ministrul, care a fost prezent la şedinţa grupului deputaţilor liberali la Palatul Parlamentului.

El a precizat că salariul directorului CFR Marfă este un salariu corect în contextul performanţei manageriale.

"Directorul de la CFR Marfă, pe care eu îl apreciez, mi-a adus un raport al activităţii sale care arată că de când este dumnealui director a câştigat contracte pentru CFR Marfă de peste 90 de milioane de lei. Patru ani în urmă toţi ceilalţi directori nu au reuşit la un loc să adune niciun leu venituri la CFR Marfă din contracte nou încheiate. Pentru un astfel de director eu consider că un salariu de 9.000 de euro este binevenit pentru că răsplătim performanţa", consideră Fenechiu.

Luni, premierul Victor Ponta a declarat va discuta cu Relu Fenechiu despre salariul directorului de la CFR Marfă, după ce ministrul a spus duminică despre indemnizaţia directorului de la CFR Marfă că este una corectă.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close