Antena 3 CNN Actualitate Fenomen bizar în Parcul IOR din Capitală! Apa lacului s-a făcut roșie

Fenomen bizar în Parcul IOR din Capitală! Apa lacului s-a făcut roșie

Fenomen bizar în Parcul IOR din Capitală! Bucureştenii care s-au plimbat pe marginea lacului au observat că apa are culoarea roşie şi se pare că îşi menţine această nuanţă de aproximativ trei săptămâni.

Fenomen bizar în Parcul IOR din Capitală! Apa lacului s-a făcut roșie
07 Mar 2021   •   14:40

Din păcate cei de la Garda de Mediu nu au răspuns clar pentru situaţia de aici din Parcul Alexandru Ioan Cuza din Capitală.

Vorbim de lacul de agrement întins pe aproximativ 50 de hectare şi care e roşu de vreo trei săptămâni. Efectiv este roşu.

Garda de Mediu a identificat un posibil poluator

Niciodată nu au mai văzut bucureştenii lacul acesta atât de roşu. Cei de la Garda de Mediu spun că au prelevat probe deja, au identificat un posibil poluator, dar nu ştiu exact sursa poluării.

Este un lac care nu comunică cu alte surse de apă dimprejur, prin urmare a trebuit ca cineva să fi deversat aici anumite substanţe.

Controlul va fi încheiat săptămâna viitoare

Cel mai probabil acest control va fi încheiat săptămâna viitoare când vom afla şi rezultatele şi cel mai probabil şi amenzi date de Garda de Mediu.

Pe de altă parte, cei de la Apele Române au făcut o analiză chimică a apei din lac şi nu au descoperit nimic suspect.

Explicațiile și precizările comunicate de Apele Române

''Lacul este în proprietatea Primăriei Sectorului 3 care a primit deja indicaţii de la Garda de Mediu să facă şi o analiză proprie, cu ajutorul unui laborator privat.

Din analizele preliminare efectuate la apa lacului IOR de către laboratorul nostru, indicatorii de calitate a apelor fizico-chimici și biologici se situează în jurul valorilor normale.

Aceste analize au fost efectuate în cadrul unui control coordonat de către Garda Naţională de Mediu cu privire la modificarea culorii apei lacului. Nu există mortalitate piscicolă.

Lacul IOR se află în administrarea Primăriei Sectorului 3 căreia i s-a solicitat să continue monitorizarea calității apei, atât din punct de vedere bacteriologic, cât și al faunei acvatice.

În funcție de evoluția măsurilor de monitorizare impuse, vom reveni cu informații suplimentare'', au transmis reprezentanţii instituţiei pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: parcul ior lac roşu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close