Antena 3 CNN Actualitate Fenomenul crucilor uriașe, apărute în mai multe zone din România. Oamenii nu știu cum au ajuns acolo

Fenomenul crucilor uriașe, apărute în mai multe zone din România. Oamenii nu știu cum au ajuns acolo

Mai multe cruci de 10 metri au început să apară în mai multe zone din România, "ca prin minune", pentru că nimeni nu știu cum au ajuns acolo.

Fenomenul crucilor uriașe, apărute în mai multe zone din România. Oamenii nu știu cum au ajuns acolo
Sursa foto: g4media.ro | stiricraiova.ro
de Ioana Mircea    |    02 Aug 2023   •   15:14

Două cruci de 10 metri, identice au apărut în județul Vâlcea, pe marginea Drumului Național 7, în comunele Brezoi și Milcoiu, fără autorizație, conform administrațiilor locale

Se pare că una dintre cruci a fost montată într-o parcare de la marginea DN7, în apropierea unei benzinării din localitatea Milcoiu. Amplasamentul se află pe o proprietate privată și nu are autorizație de la primărie. Ar fi fost montată de proprietarul unui teren, la inițiativa unui părinte de la Mănăstirea Sfântul Pantelimon, din Drăgășani, conform versiunii oferite de viceprimarul comunei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Proprietarul terenului, susține că nu el a instalat crucea și aduce în discuție un constructor care l-ar fi abordat pentru a-l convinge să doneze o parte din teren bisericii. La rândul său, constructorul a negat că ar fi instalat crucea, dar a povestit că o persoană al cărui nume nu îl cunoaște l-a abordat rugându-l să sape o groapă pentru o cruce a bisericii. Lucru pe care l-a făcut, spune el, benevol.

Citește și: Descoperire fermecătoare în Munții Bucegi! Mulți români nu știau că există și la noi în țară

Nici această persoană  nu și-a asumat demersul, dar a mărturisit că a fost de față la montarea crucii și că acest lucru ar fi fost făcut de "niște băieți.”

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a reacționat în acest caz și a afirmat că autoritățile locale ar putea ști din inițiativa cui au fost ridicate crucile imense.

”Orice monument public, mai mare sau mai mic, cu sau fără semnificație religioasă, ridicat pe un teren care (nu) aparține Bisericii, e rodul unei inițiative care are în spate un autor omenesc identificabil. Patriarhia Română/ Arhiepiscopia Bucureștilor nu oferă aprobări pentru ridicarea unor monumente din eparhiile care sunt autonome administrativ. În cazul menționat, misterul poate fi elucidat de autoritățile locale, bisericești sau nu”, a spus Vasile Bănescu, potrivit g4media.ro.

Cruci perfect identice cu cele din județul Vâlcea au fost văzute și în Craiova, pe drumul dintre București și Sibiu

×
Subiecte în articol: cruci Craiova Valcea
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close