Antena 3 CNN Actualitate Fenomen extrem în România. Tornadă de nisip filmată în Tulcea - VIDEO

Fenomen extrem în România. Tornadă de nisip filmată în Tulcea - VIDEO

Fenomen meteo extrem în România în urmă cu scurt timp. O tornadă de nisip a fost surprinsă în județul Tulcea, duminică după-amiază.

Fenomen extrem în România. Tornadă de nisip filmată în Tulcea - VIDEO
12 Iul 2020   •   19:21

Videoclipul a fost postat pe rețelele de socializare și i-a surprins pe internauți.

În Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei, estul şi sud-esul Transilvaniei şi local în Carpaţii Orientali şi Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, cu viteze de peste 65-75 km/h, vijelii şi grindină.

METEO. Vremea se va răci luni

La nivelul întregii ţări se vor înregistra valori termice mai scăzute decât în mod normal la această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 şi 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar cele minime se vor situa în general între 6 şi 16 grade. Cerul va fi temporar noros ziua, când, local în sud şi izolat în rest vor fi averse şi descãrcãri electrice şi variabil noaptea. Punctiform, cantitãţile de apã vor depãşi 15 l/mp.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în special în prima parte a intervalului, în est, sud-est, precum şi pe crestele montane, zone unde la rafalã se vor atinge viteze, în general de 55...65 km/h şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

METEO. Prognoza METEO ANM pentru marți, 14 iulie 2020

Vremea se va încãlzi uşor în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar cele minime se vor încadra în general între 6 şi 16 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza şi seara, însã doar izolat vor fi averse şi descãrcãri electrice, cu o probabilitate mai mare la deal şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri ziua, în regiunile estice, sud-estice şi pe crestele montane.

METEO. Prognoza METEO ANM pentru miercuri, 15 iulie 2020

Vremea va continua sã se încãlzeascã uşor, iar local în sud va deveni cãlduroasã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza şi seara, însã doar izolat vor fi ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice, cu o probabilitate mai mare  în zona montanã şi submontanã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sud-est şi pe crestele montane.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime între 10 şi 19 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei spre 7 grade.

METEO. Prognoza METEO ANM pentru joi, 16 iulie 2020

Vremea va fi caldã, chiar cãlduroasã pe arii relativ extinse în sud, unde disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse posibil cu caracter torenţial, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, dupã-amiaza şi noaptea, la început în zonele de deal şi de munte, apoi local şi în zonele joase de relief din vest, nord şi centru. Vor fi condiţii de grindinã.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime între 11 şi 20 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei spre 8 grade.

×
Subiecte în articol: tornada nisip Tulcea
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close