Antena 3 CNN Actualitate Fenomenul „Fake News”, o ameninţare în dezvoltare: Tinerii sunt pregătiți să-l combată, la Școala de Vară FDVDR

Fenomenul „Fake News”, o ameninţare în dezvoltare: Tinerii sunt pregătiți să-l combată, la Școala de Vară FDVDR

Fenomenul „Fake News” continuă să pună presiune asupra societății noastre, în special asupra tinerilor, care reprezintă un segment demografic esențial în era digitală. Aceasta este preocuparea majoră care a condus la inițierea unui curs special de combatere a știrilor false la Școala de Vară FDVDR, susținut de Ela Crăciun, realizatoarea emisiunii „Numai de bine” de la Antena 3 CNN și cunoscuta blogger de parenting.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Aug 2023   •   17:48

Desfășurat săptămâna aceasta, cursul intitulat „Cum să ne ferim de știrile false” a oferit tinerilor participanți oportunitatea de a dobândi abilități esențiale de discernere a informațiilor false. În condițiile în care 22% dintre copii și tineri cred că la televizor sau în publicațiile de știri nu pot fi difuzate știri false, cursul se dovedește a fi nu doar oportunitatea de a învăța, dar și o necesitate vitală.

Internetul a devenit una dintre principalele surse de informare pentru tineri, dar, din nefericire, un număr tot mai mare de știri false și informații eronate se răspândesc prin aceste canale. Această situație generează teamă, anxietate și confuzie printre tineri, ceea ce amplifică importanța eforturilor de a-i învăța cum să deosebească faptele de ficțiune.

Feedback-ul pozitiv de la participanți demonstrează eficacitatea și valoarea acestui curs, care echipează tinerii cu uneltele necesare pentru a naviga în siguranță în era informațională. Cu toate acestea, lupta împotriva fenomenului de fake news este departe de a se încheia. Așa cum reiese din curs, eforturile susținute de educație și conștientizare sunt esențiale pentru a contracara răspândirea și impactul acestor știri false.

Școala de Vară FDVDR este un proiect educațional gratuit al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

×
Subiecte în articol: fake news ela craciun Şcoala FDVR
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close