Antena 3 CNN Actualitate Fenomene astronomice extrem de rare! Ce spune un astronom cunoscut despre ploaia de stele din zilele următoare

Fenomene astronomice extrem de rare! Ce spune un astronom cunoscut despre ploaia de stele din zilele următoare

Românii vor putea fi martorii unor fenomene astronomice extrem de rare. Evenimentele impresionante vor fi vizibile cu ochiul liber, timp de câteva nopți. O ploaie de stele va putea fi obervată în fiecare noapte, până joi. De asemenea, în câteva zile vom avea parte de un alt eveniment extrem de rar. Adrian Sonca, observator astronomic, a oferit informaţii preţioase, în exclusivitate la Antena 3.

Fenomene astronomice extrem de rare! Ce spune un astronom cunoscut despre ploaia de stele din zilele următoare
de Iulia Gorgorin    |    13 Dec 2020   •   17:45

Atronomul Adrian Sonca a vorbit în exclusivitate despre evenimentele astronomice care vor apărea pe cer în următoarele zile.

Se întâmplă ca anul să se termine frumos, din punct de vedere astronomic

''În primul rând avem în următoarele două nopți, maximul unui curent de meteori, sau mai pe românește, se văd mai multe stele căzătoare decât s-ar vedea în mod normal. Practic, în perioada asta, între 4 și 17 decembrie, cu maximul în noaptea următoare și în cealaltă, Pământul trece printr-un loc pe unde a trecut un asteroid mai ciudat așa, de kilometri în diametru care pierde materii și el se rotește în jurul Soarelui, pe orbita lui, numai că Pământul trece pe unde trece el, în fiecare an, în decembrie. Și se înâmplă ca maeria lăsată de asteroid, praful acela, bucățele mici de roci cad și intră în atmosfera Pământului, și de aceea se văd ca niște dâre luminoase, dar mai frumos este să spunem stea căzătoare sau meteor.

Când vor putea fi vizibile stele căzătoare

În primul rând trebuie să fie senin și nu trebuie să te uiți prin telescopuri sau bineclouri și cel mai bine este de observat după miezul nopții, până dimineață. Se estimează că ar fi cam 100 și ceva de stele căzătoare pe oră și dacă nu stai să te uiți o oră, nu le vei vedea pe toate. Deci, practic, după miezul nopții poți să te uiți oriunde pe cer, cu ochiul liber și dacă avem răbdare vom vedea stelele căzătoare care provin de la acest asteroid'”, a spus Adrian Sonca, observator astronomic, în exclusivitate la Antena 3.

 

 

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close