Antena 3 CNN Actualitate Fenomene astronomice importante în 2021

Fenomene astronomice importante în 2021

Anul 2020 a fost intens şi bogat în fenomene astrologice rare, cu alinieri planetare care au adus schimbari şi răsturnari de situaţii pe scară largă. Şi 2021 se anunţă la fel de bogat, prilej de bucurie pentru cei pasionaţi de astronomie.

Fenomene astronomice importante în 2021
de Claudia Popovici    |    01 Ian 2021   •   18:45

21 decembrie 2020 a adus o puternică şi rară conjuncţie între Jupiter şi Saturn, în zodia Varsatorului, eveniment ce nu a mai avut loc de aproximativ 800 de ani. Imaginile au devenit imediat virale pe internet trezind interes ş curiozitate pentru alte fenomene astrologice spectaculoase celor pasionaţi de domeniu.

Predicţii: Ce fenomene astrologice ne aşteaptă în 2021

Adrian Şonca, astronom şi lector la Observatorul Astronomic din Bucureşti ne spune ce evenimente astronomice nu trebuie să ratăm în 2021.

"Se vor întâmpla multe lucruri pe cer. Vom avea o eclipsă de soare parţială, care se va vedea doar din jumătatea de nord a ţării şi o să fie interesant pe 10 iunie.

În perioada asta se vede Marte destul de bine pe cer şi o să apară la primăvară, cam prin martie, Venus şi atunci o să înceapă oameni să vorbească despre OZN-uri, că a apărut ceva ciudat pe cer. 

E doar banala planetă Venus. Numai că, Venus se mişcă pe cer foarte repede şi Pământul faţă de ea şi o să se întâlnească cu Marte pe cer", a spus pentru Antena 3, Adrian Şonca, astronom şi lector la Observatorul Astronomic din Bucureşti.

Mai multe detalii despre evenimentele astronomice ale anului 2021 vedem în materialul de mai jos

 

 

 

 

 

×
Parteneri
Alertă ANM: Cod portocaliu de averse torenţiale! Unde plouă de rupe
x close