Antena 3 CNN Actualitate Fenomenul care îi afectează pe toţi românii. Aerul va fi irespirabil până vineri. Vezi avertizarea emisă de meteorologi

Fenomenul care îi afectează pe toţi românii. Aerul va fi irespirabil până vineri. Vezi avertizarea emisă de meteorologi

Fenomenul care îi afectează pe toţi românii. Aerul va fi irespirabil până vineri. Vezi avertizarea emisă de meteorologi
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
24 Iul 2012   •   13:32
O nouă avertizare de caniculă pentru Bucureşti şi alte 20 de judeţe a fost emisă de meteorologi. Codul Galben este valabil de miercuri până vineri, când se vor înregistra temperaturi de 35-38 de grade.

Temperaturile pot ajunge la 39 de grade în Bărăgan şi Lunca Dunării, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80.

Miercuri, joi şi vineri valul de căldură va persista în Muntenia, Dobrogea, sudul şi estul Moldovei şi în cea mai mare parte a Olteniei.

"În aceste regiuni se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35...38 de grade şi pe arii restrânse, cu precădere în Bărăgan şi Lunca Dunării, 39 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi pragul critic de 80", se arată în avertizarea transmisă marţi de ANM.

Avertizarea cod galben de caniculă a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş şi Vâlcea.

Temperaturi de 35-36 de grade vor fi local şi în Transilvania. În regiunile vestice şi sud-vestice temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi izolat cantităţile de apă vor depăşi 25 - 30 de litri pe metru pătrat.

La sfârşitul săptămânii, canicula va persista în cea mai mare parte a zonelor de câmpie şi podiş.

Vezi prognoza meteo pentru oraşul tau pe meteoplus.antena3.ro.



×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close