Antena 3 CNN Actualitate Fenomenul extrem de rar la Constanța! Toți turiștii au fost uimiți de ceea ce au văzut VIDEO

Fenomenul extrem de rar la Constanța! Toți turiștii au fost uimiți de ceea ce au văzut VIDEO

Un dublu curcubeu, un fenomen mai rar întâlnit, s-a ivit marți după-amiază la Constanța, uimindu-i pe turiștii care își petrec concediul pe litoralul Mării Negre. Superbul dublu curcubeu a colorat la propriul cerul de la mare.

Fenomenul extrem de rar la Constanța! Toți turiștii au fost uimiți de ceea ce au văzut VIDEO
Sursa foto: Lony Lacra/Facebook
de Cristina Tudorache    |    30 Iun 2020   •   22:43

Zeci de oameni care au surprins prețiosul curcubeu, au distribuit prețioasele imagini, pe care fiecare fotograf își dorește să le realizeze măcar o dată în viață, pe rețelele de socializare.

Cum apar curcubeul

Curcubeele normale apar atunci când umiditatea din aer refractă lumina soarelui în așa fel încât aceasta este descompusă în culorile sale componente. Fenomenul apare atunci când lumina soarelui trece prin apa din aer.  Unghiul sub care are loc reflexia este în jurul valorii de 41 grade. Dacă stăm cu spatele la soare şi privim spre curcubeu vom observa cele şapte culori care îl compun: roşu, orange, galben, verde, albastru, indigo şi violet.

Fiecare curcubeu este însoțit de un alt curcubeu secundar, așa că, dacă lumina soarelui este suficient de puternică, atunci se observă şi cel de-al doilea curcubeu, la care ordinea de dispunere a culorilor este inversată. 

×
Subiecte în articol: fenomen rar Constanța curcubeu
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close