Antena 3 CNN Actualitate Fermierii îşi vor primi subvenţiile pentru creşterea animalelor de la bănci

Fermierii îşi vor primi subvenţiile pentru creşterea animalelor de la bănci

Fermierii îşi vor primi subvenţiile pentru creşterea animalelor de la bănci
Sursa foto: fermieri
05 Noi 2009   •   09:23

Fermierii şi băncile vor semna un protocol, prin care subvenţiile pentru creşterea animalelor vor fi date prin sistemul bancar, cu ajutorul agenţiei APIA. Este concluzia la care s-a ajuns seara trecută, în urma discuţiilor dintre reprezentanţii fermierilor şi preşedintele Traian Băsescu. Totuşi, măsura îi nemulţumeşte pe mulţi fermieri, care spun că nu ar fi vrut să ajungă la credite, pentru a creştere oile.

După mai bine de o oră de discuţii, reprezentanţii fermierilor au anunţat că suspendă acţiunile de protest programate pentru sfîrşitul săptămînii. Decizia finală legată de viitoare forme de protest va fi luată în weekend, la o întâlnire cu toţi fermierii din ţară.

Programul propus de guvern stabileşte că fermierii îşi vor primi 90% din valoarea subvenţiilor nu de la stat, ci de la bănci comerciale. Crescătorii de taurine şi oi nu sunt deloc mulţumiţi de soluţia găsită pentru ei - creditul. Această metodă ar dura prea mult, iar fermierii au nevoie de bani pentru furajele animalelor.

Programul este susţinut de trei bănci. Doar una singură este gata să plătească banii către fermieri de la începutul săptămânii viitoare, celelalte neanunţându-şi încă programul.

Pentru discuţiile cu şeful statului, fermierii au aşteptat aproape o zi întreagă. Ei se prezentaseră la Cotroceni miercuri dimineaţă, dar au fost rechemaţi de administraţia prezidenţială şapte ore mai târziu, pe motiv că preşedintele Traian Băsescu se află în teritoriu - mai precis în vizite electorale în judeţul Argeş şi Teleorman.

Antena 3

×
Subiecte în articol: fermieri subventii banca animale
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close