Antena 3 CNN Actualitate Fermierul care produce roşii de 2 kg bucata. De ce nu vrea să afle lumea de el: Dacă ştiam ce vrea să facă cu pozele, nu-l mai lăsam - GALERIE FOTO

Fermierul care produce roşii de 2 kg bucata. De ce nu vrea să afle lumea de el: Dacă ştiam ce vrea să facă cu pozele, nu-l mai lăsam - GALERIE FOTO

O familie din Olt se mândreşte cu nişte roşii-record producţie proprie. Oamenii garantează că tomatele nu au chimicale şi nu prea le-a convenit că poze cu "munca" lor au apărut pe internet, pentru că se tem că nu vor mai putea face faţă cererii.

Fermierul care produce roşii de 2 kg bucata. De ce nu vrea să afle lumea de el: Dacă ştiam ce vrea să facă cu pozele, nu-l mai lăsam - GALERIE FOTO
Sursa foto: Florin Ciobanu/Facebook
de Denisa Nedelcu    |    17 Iul 2020   •   14:35

De ce caută toată lumea aceste roşii? Sunt imense, o astfel de tomată poate să cântărească până la aproape două kilograme şi au gust deosebit, al roşiilor de altădată, potrivit adevarul.ro.

Care e secretul roşiilor de 2 kg bucata

Secretul este unul singur: soţii Spînu spun că ei cresc tomatele doar cu gunoi de grajd, nicidecum cu îngrăşăminte chimice, iar soţia fermierului este inginer horticol de meserie. 

Familia a obţinut şi fonduri europene pentru afacerea lor, iar pentru acest lucru, consultantul care i-a ajutat în accesarea banilor a "strecurat" o fotografie cu roşiile-gigant pe internet.

Gestul nu i-a bucurat pe cei doi ţărani din judeţul Olt. Din contră. 

Fermierul nu vrea publicitate pe net

"Dacă ştiam ce vrea să facă domnul Ciobanu cu pozele, nu-l mai lăsam să ne fotografieze", spune Iulian Spînu, care a vorbit cu greu despre rodul muncii sale. Sunt fermieri de peste 40 de ani, "aici la noi, la Pleşoiu, toată lumea se ocupă cu grădinăritul, cine nu cultivă e un om leneş", continuă fermierul. 

Bărbatul explică de ce nu voia să apară roşiile lui pe internet: "Nu ducem lipsă de publicitate, de fapt, nu putem noi să producem pentru câtă cerere avem", spune fermierul care completează că el cultivă acest soi de tomate de patru ani.
 

×
Subiecte în articol: rosii spinu fonduri europene
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close