Antena 3 CNN Actualitate Festivalul de muzică de la Mamaia ar putea deveni istorie. Radu Mazăre: "Este învechit, îmbătrânit"

Festivalul de muzică de la Mamaia ar putea deveni istorie. Radu Mazăre: "Este învechit, îmbătrânit"

Festivalul de muzică de la Mamaia ar putea deveni istorie. Radu Mazăre: "Este învechit, îmbătrânit"
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    01 Aug 2013   •   11:11

Festivalul de muzică de la Mamaia ar putea deveni istorie. Primarul Radu Mazăre consideră că este un eveniment învechit, pentru care se cheltuiesc prea mulţi bani şi nu aduce niciun beneficiu pentru staţiune.

Edilul vrea să organizeze de anul viitor un alt festival de muzică modernă, Mamaia Music Awards. De la idee până la fapte mai e cale lungă, mai ales că toate deciziile aparţin Consiliului judeţean Constanţa.

În anul în care se împlinesc 50 de ani de la prima ediţie a prestigiosului Festival Mamaia, autorităţile vor să-i pună lacăt.

"Festivalul de la Mamaia în formula actuală este învechit, îmbătrânit", a spus primarul Constanţei, Radu Mazăre.

Sutele de şlagăre lansate pe scena de la malul mării par să nu aducă profit.

"În Festivalul de la Mamaia se bagă foarte mulţi bani cu un impact extraordinar de mic. Eu acest festival l-aş fi adaptat şi l-aş fi modernizat", a adăugat edilul.

Supranumit "Sanremo de România", Festivalul de la Mamaia a lansat multe dintre cele mai cunoscute nume ale muzicii uşoare româneşti. Tot la Mamaia, au urcat pe scenă artişti şi compozitori care au încântat zeci de generaţii de români. Doina Badea, Margareta Pâslaru, Horia Moculescu şi Marius Ţeicu sunt doar câteva dintre numele fără care muzica uşoară românească ar fi mai săracă.

La începutul său, Festivalul Mamaia a fost unul exclusiv de creaţie. În 1976, festivalul a fost întrerupt şi a fost reluat abia în 1983, cu două secţiuni - Creaţie şi Interpretare.

×
Subiecte în articol: Radu Mazare
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close