Antena 3 CNN Actualitate Festivalul iei debutează la Muzeul de Etnografie din Varşovia

Festivalul iei debutează la Muzeul de Etnografie din Varşovia

Festivalul iei debutează la Muzeul de Etnografie din Varşovia
Sursa foto: foto: daylibussines.ro
09 Mar 2015   •   18:13

Festivalul Iei, care va cuprinde expoziţia "Ia - tradiţie şi inspiraţie contemporană", va debuta, marţi, la Muzeul de Etnografie din Varşovi. Până pe 15 martie vor fi prezentate piese de port popular şi costume vechi din patrimoniul românesc şi moldovenesc.
Astfel, vor fi expuse piese de port popular create recent în atelierele Casei Portului Popular "Casa Cristea" din Republica Moldova, de asemenea, costume populare vechi din patrimoniul românesc şi moldovenesc, etalând astfel opera mai multor generaţii de creatori, cristalizată într-un spaţiu cultural timp de secole.

Expoziţia va fi însoţită de o serie de ateliere de brodat şi cusut ii, de împletit mărţişoare. Atelierele, la care vor putea participa atât copiii, cât şi adulţii, vor fi susţinute de Maria Cristea, directoarea Casei Portului Popular "Casa Cristea", şi de Corina Rezneac, consultant la Direcţia Patrimoniu Cultural din cadrul Ministerului Culturii al Republicii Moldova.

Gazda evenimentelor va fi Muzeul de Etnografie din Varşovia, un partener pentru acest tip de manifestări. ICR Varşovia a colaborat în numeroase rânduri cu muzeul, prezentând proiecte valoroase în spaţiile larg frecventate ale instituţiei culturale poloneze. O parte dintre obiectele expuse vor putea fi cumpărate de publicul polonez în finalul expoziţiei. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român de la Varşovia împreună cu Ambasada Republicii Moldova la Varşovia şi Ministerul Culturii din Republica Moldova.

×
Subiecte în articol: expozitie
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close