Antena 3 CNN Actualitate Festivalul Național de ceramică „Cocoșul de Hurez pentru copii”, vineri, 15 iunie 2018

Festivalul Național de ceramică „Cocoșul de Hurez pentru copii”, vineri, 15 iunie 2018

Festivalul Național de ceramică „Cocoșul de Hurez pentru copii”, vineri, 15 iunie 2018
de S.T.    |    14 Iun 2018   •   12:45

Clubul Copiilor Horezu județul Vâlcea organizează vineri 15 IUNIE 2018, a XIII a ediție a Festivalului Național „Cocoșul de Hurez pentru copii”.

Este un festival aflat în Calendarul Activităților Educative Naționale ale Ministerului Educației Naționale-Domeniul cultural-artistic, folclor, tradiții, obiceiuri prin care se prezintă meșteșuguri tradiționale din toate zonele țării.

La această ediție participă grupe de copii din 20 de județe și o echipă de copii din Raionul Călărași, Republica Moldova.

Se va organiza o expoziție cu produsele realizate și se vor desfășura ateliere de lucru pe secțiuni: ceramică tradițională, prelucrare lut, cusături și țesături tradiționale, pictură pe lemn și sticlă, pictură decorativă, confecționat podoabe cu motive tradiționale, croșetat, tapiserie, împletituri din fibre vegetale, confecționat păpuși, confecționat măști populare, etc.

Prin acest Festival dorim să promovăm meșteșugurile tradiționale din cât mai multe zone ale țării, Horezu fiind una dintre zonele țării cu vechi tradiții în arta olăritului, arta pe care dorim să o transmitem generațiilor viitoare.

×
Subiecte în articol: concurs Valcea
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close