Antena 3 CNN Actualitate Părinții nevaccinați nu sunt primiți la festivitățile de absolvire. Gheoghe Piperea: ”Este o vaccinare obligatorie implicită”

Părinții nevaccinați nu sunt primiți la festivitățile de absolvire. Gheoghe Piperea: ”Este o vaccinare obligatorie implicită”

Este scandal după ce părinților sănătoși care nu se vaccinează sau testează pentru COVID li se interzice participarea la serbările elevilor de sfârșit de an, deși aceste manifestări au loc în aer liber. Este vorba despre Hotărârea de guvern nr. 580 din luna mai 2021.

Părinții nevaccinați nu sunt primiți la festivitățile de absolvire. Gheoghe Piperea: ”Este o vaccinare obligatorie implicită”
Sursa foto: agerpres
de Laura Dinu    |    07 Iun 2021   •   14:59

”Este un proces pe rol, de fapt sunt 2 acțiuni pe rol, una are termen 28 iunie, cealaltă 30 iunie. Și printre altele este atacată și această hotărâre. De fapt sunt trei hotărâri, ultima cu privire la prelungirea stării de alertă, care a fost modificată la o zi distanță, după care a fost modificată din nou la 1 iunie. Toate aceste trei introduc așa, ca pe o ușă din dos, vaccinarea obligatorie, în condițiile în care legea nu permite așa ceva. Este o vaccinare obligatorie implicită în cele mai multe cazuri, dar uneori este explicită. 

O să vă dau două exemple. Primul, cel mai deranjant și mai aberant, este cel privitor la școli, la serbările de sfârșit de an, unde părinții sunt primiți fie vaccinați, fie în cele trei luni de zile în care au trecut prin boală, fie dacă și-au făcut un test. Ceea ce presupune, de exemplu, dacă ai trei copii, ca să participi la toate cele trei serbări, trebuie să plătești de trei ori testul care înseamnă 75 euro/test. Ceea ce înseamnă că dacă nu îți permiți această sumă te vaccinezi, pentru că este gratuit.

Aberația este și mai mare în privința meciurilor de fotbal, pentru că pentru a fi prezent la meciul de fotbal trebuie să fii vaccinat, dar trebuie să fi trecut cel puțin 10 zile de la terminarea schemei de vaccinare, însă poți fi prezent la spectacolul sportiv dacă ai test PCR și dacă ești de acord ca la intrare în stadion să te vaccinezi”, a povestit avocatul Gheorghe Piperea la Antena 3. 

”Condițiile draconice impuse pentru prezența acestora la o festivitate care se desfășoară în aer liber atestă voința legiuitorului de eliminare a prezenței părinților”

Platforma Civică ÎMPREUNĂ, reprezentată de avocatul Ana Corina Săcrieru, a formulat o acțiune în anulare a hotărârii de guvern 580 din mai 2021.

”Platforma Civică ÎMPREUNĂ a formulat către Guvernul României o acțiune in anulare a H.G. 580/27.05.2021. Acțiunea în anulare constată caracterul nelegal al discriminărilor impuse de hotărârea de guvern.

Măsurile discriminatorii se constituie în tot atâtea încălcări ale Constituției României și în tot atâtea abuzuri administrative la adresa cetățenilor români cu drepturi depline.

De asemenea, am înaintat Curții de Apel cererea de suspendare de urgență a H.G. 580. Caracterul de urgență este motivat de condițiile impuse părinților pentru a putea fi prezenți la festivitățile prilejuite de închiderea anului școlar.

Condițiile draconice impuse pentru prezența acestora la o festivitate care se desfășoară în aer liber atestă voința legiuitorului de eliminare a prezenței părinților, de impunere a unor acte medicale unor persoane care pot avea diverse condiții de sănătate, vârstă, medicale etc. Condițiile de participare sunt aceleași cu cele destinate transportului aerian de persoane. Care este rațiunea?

Ce vor face părinții care nu vor putea îndeplini aceste condiții ?!

Tot astăzi am trimis un memoriu pe adresa instituției Avocatului Poporului”, scriu reprezentanții Platformei pe o rețea socială. 

Comunicat Platforma Civică ÎMPREUNĂ a formulat către Guvernul României o acțiune in anulare a H.G. 580/27.05.2021....

Publicată de Platforma Impreuna pe Miercuri, 2 iunie 2021

×
Subiecte în articol: Gheorghe Piperea
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close