Antena 3 CNN Actualitate Fete frumoase, căutate de firme IT

Fete frumoase, căutate de firme IT

Fete frumoase, căutate de firme IT
Sursa foto: foto: pixabay.com
29 Mar 2016   •   10:51

Mai multe companii angajează femei frumoase pentru a-şi motiva angajaţii. Femeile, poreclite "majorete", sunt angajate pentru a motiva personalul. În cadrul jobului intră următoarele atribuţii: să socializeze cu programatorii, să le cumpere micul dejun sau să joace ping-pong cu ei, scrie businessmagazin.ro.
 
Fetele frumoase au fost angajate pentru a crea un mediu de lucru plăcut, distractiv, potrivit aceluiaşi site. De asemenea, acestea dau startul unor activităţi distractive, ce implică tot grupul de angajaţi.
 
Un manager de resurse umane al uneia dinte companii a angajat trei "majorete" pentru personalul majoritar masculin. "Prezenţa fetelor în companie a crescut eficienţa firmei şi motivaţia angajaţilor", a spus managerul.
 
Această mişcare a stârnit controverse pe reţelele sociale. "Ştiţi că există şi femei care scriu cod, nu?", a scris o persoană pe Facebook. "E ridicol. Pun pariu că femeile s-ar descurca mai bine, fără să aibă nevoie de majorete", a scris altcineva pe reţeaua de socializare.
 
Încă nu se ştie numărul exact al companiilor care au adoptat această strategie.

×
Subiecte în articol: Alaska
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close