Antena 3 CNN Actualitate Dramă cumplită la Iaşi: o fetiţă de 4 ani a murit după ce a fost stropită cu diluant şi a luat foc

Dramă cumplită la Iaşi: o fetiţă de 4 ani a murit după ce a fost stropită cu diluant şi a luat foc

O fetiță de 4 ani dintr-o comună din judeţul Iași a murit, miercuri, după ce a fost stropită cu diluant folosit pentru aprins flăcările din sobă.

Dramă cumplită la Iaşi: o fetiţă de 4 ani a murit după ce a fost stropită cu diluant şi a luat foc
de Georgiana Adam    |    Cătălina Buzoianu    |    16 Dec 2020   •   16:49

Tragedia a început loc marți noaptea, în comuna Popești, într-o familie care se afla în evidența primăriei din comună din cauza condițiilor precare de trai.

Cel mai mare dintre copiii familiei, o fată de 10 ani, a descoperit o sticlă de diluant și a început să se joace cu ea în casă, în apropierea sobei. Din primele informații, sticla de diluant s-a aprins după ce au sărit scântei din foc.

A fost momentul în care fata de 10 ani s-a speriat și a aruncat sticla în flăcări pe pat, unde se afla sora ei, de 4 ani, căreia i s-au aprins instantaneu hainele.

Părinţii au reuşit să stingă focul iar copila a ajuns la spital, cu arsuri pe 60% din suprafaţa corpului. Imediat după internare, ea a fost transferată în blocul operator, unde s-au efectuat manevrele chirurgicale de urgență.

Însă copilul avea arsuri pe căile respiratorii şi prezenta saturații foarte mici ale oxigenului în sânge. În ciuda eforturilor medicilor, victima a decedat miercuri.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași a demarat o anchetă socială și a luat decizia ca ceilalți cinci copii ai familiei să fie puşi în plasament maternal.

Reprezentanții DGASPC spun că au găsit în casa familiei condiții inumane: copiii erau neîngrijiți, nu erau hrăniți și stăteau în frig.

În acest caz,autorităţile iau în calcul şi decăderea părinţilor din drepturi.

×
Subiecte în articol: fetita diluant Iași deces
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close