Antena 3 CNN Actualitate FIFA și UEFA suspendă Rusia și echipele de club din Rusia din toate competițiile

FIFA și UEFA suspendă Rusia și echipele de club din Rusia din toate competițiile

FIFA și UEFA, organizațiile care coordonează fotbalul la nivel mondial și european, au anunțat, luni, că suspendă echipa națională a Rusiei și echipele de club din această țară din toate competițiile.

FIFA și UEFA suspendă Rusia și echipele de club din Rusia din toate competițiile
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    28 Feb 2022   •   20:08

Deciziile vin după ce Comitetul Olimpic Internațional (CIO) a recomandat federațiilor naționale să le interzică sportivilor și oficialilor din Rusia și din Belarus participarea la toate competițiile, ca urmare a invaziei lansată de Moscova cu ajutorul Minsk-ului.

Urmare a deciziilor luate de forurile fotbalistice, echipa Rusiei nu va juca meciurile din preliminariile Cupei Mondiale, luna viitoare.

De asemenea, echipa feminină de fotbal a Rusiei nu va mai putea participa la Campionatul European din această vară.

Spartak Moscova a fost, de asemenea, exclusă din Europa League, iar UEFA a pus capăt contractului de sponsorizare cu gigantul energetic rus Gazprom.

"Fotbalul este pe deplin unit și în deplină solidaritate cu toți ucrainenii afectați de război", au precizat FIFA și UEFA într-o declarație comună, în care își exprimă speranța că situația din Ucraina se va îmbunătăți semnificativ și rapid, astfel încât fotbalul să poată fi, din nou, "un factor de unitate și pace între oameni".

Foto: Imagine din timpul partidei Spartak Moscova - TSKA Moscova, 26 februarie 2022

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina FIFA UEFA
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close