Antena 3 CNN Actualitate Fiica Irinei Jianu, despre mărturia mincinoasă propusă mamei sale: Metoda procurorilor, după părerea mea, este una de şantaj

Fiica Irinei Jianu, despre mărturia mincinoasă propusă mamei sale: Metoda procurorilor, după părerea mea, este una de şantaj

Fiica Irinei Jianu, despre mărturia mincinoasă propusă mamei sale: Metoda procurorilor, după părerea mea, este una de şantaj
de S.T.    |    09 Oct 2013   •   22:29
Fosta şefă a ISC, Irina Jianu, a dezvăluit în faţa Completului de 5 al Înaltei Curţi, la audierea din dosarul "Zambaccian", cum i-a propus procurorul Lucian Papici să o scape basma curată dacă va declara că i-a dat mită lui Adrian Năstase.

Emil Jianu şi Roxana Jianu, soţul şi fiica Irinei Jianu, au vorbit, miercuri seară, la Antena 3, despre mărturia mincinoasă propusă fostei şefe a Inspectoratului de Stat în Construcţii.

"Prima oară i s-a propus să spună ceva despre domnul Sechelariu. Tot domnul Papici i-a propus. Apoi i s-a propus să spună despre domnul Năstase(...). Eu cred că roata se întoarce. Nu cred că în momentul în care faci o nedreptate, îţi va fi bine. (...) Mărturia cerută era una mincinoasă, iar mama nu a fost de acord", a spus fiica Irinei Jianu.

Întrebată de ce crede că mama ei nu a depus o mărturie mincinoasă, alegând astfel să meargă la închisoare, Roxana Jianu a spus că mama sa şi-a ghidat în viaţa după anumite principii.

"Metoda procurorilor, după părerea mea, este una de şantaj. În momentul în care intri într-o astfel de formă de şantaj poţi să nu mai scapi, fiindcă ţi se va cere din nou şi din nou ceva", a spus Roxana Jianu, într-o intervenţie telefonică la "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".

"M-am gândit să mă omor. În urma mea a rămas o familie făcută praf". Mărturie şocantă a Irinei Jianu, condamnată în dosarul Trofeul Calităţii

Fiica Irinei Jianu a spus că a făcut o cerere la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), după primirea motivării din dosarul "Trofeul Calităţii".

"Am făcut cerere la CEDO, după primirea motivării. Am făcut-o în decembrie. Cererea a fost admisă", a spus Roxana Jianu.

Urmăreşte înregistrarea integrală a emisiunii "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".






×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close